Armed Cloud presenteert debuutalbum in Willemeen

Facebookrssmail

De symphonische metalformatie Armed Cloud maakt zich op voor een belangrijke mijlpaal. Op zaterdag 9 mei presenteert het ambitieuze vijftal haar debuutalbum ‘Obsidian Desert’ in het Arnhemse cultuurpodium Willemeen.

Armed Cloud -Obsidian DesertDe geschiedenis van Armed Cloud begint in 2011. Het idee om een nieuwe band te vormen komt van gitarist Wouter van der Veen en bassist Boris Suvee. Met de toetreding van zanger Daan Dekker, toetsenist Remco van der Veen en drummer Kevin Brandts is in 2012 is de line-up compleet en wordt de EP ‘Shroud of Rain’ uitgebracht. Het levert de band lovende kritieken op en wordt beloond met optredens in onder meer Cultuurpodium Boerderij, W2, De Groene Engel en Stairway to Heaven. In 2014 overweldigt Armed Cloud de jury én het publiek tijdens de finale van JamPop en strijkt de hoofdprijs op.

In datzelfde jaar start de band met het schrijven van de muziek voor het debuutalbum ‘Obsidian Desert’. Het resulteert in een tiental songs, variërend van krachtige progmetal tot sferische ballads. Mede door de komst van de ervaren drummer Rico Noijen heeft de band een steviger, voller geluid gekregen. Rode draad is de passie. Inspiratie haalt de band uit de muziek van Dream Theater, Queensrÿche, Rainbow, Iron Maiden en Sonata Arctica.

De band geeft blijk van ambitie door voor de studio-opnames af te reizen naar Düsseldorf (D). In de Spacelab Studios, die wordt gerund door Christian ‘Moschus’ Moos (Delain, Wolverine en Haken), wordt in drie weken het materiaal opgenomen. Het album wordt tenslotte gemasterd in de vermaarde studio’s van Eroc.

‘Obsidian Desert’ word uitgebracht door het nieuwe label Maxxive Records, waarmee de band verzekerd is van wereldwijde distributie. Ook zal het album verkrijgbaar zijn via downloadstores (iTunes en Amazon) en op streamingdiensten (Spotify en anderen).

Op het affiche van de cd-presentatie prijken de namen van The Aurora Project en Trip Trigger als support-acts. De eerstgenoemde band werd in 1998 opgericht en geldt als een van bekendste in de Nederlandse progrockscene. Trip Trigger is een progmetal-formatie die sinds 2007 actief is. De band heeft een uitstekende live-reputatie en werkt momenteel aan haar debuutalbum.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ