Eerste namen bekend voor Netherlands Deathfest II

Facebookrssmail

De storm van de succesvolle eerste editie is pas net gaan liggen, of er worden alweer nieuwe namen aangekondigd voor Netherlands Deathfest. De Amerikaanse organisator Maryland Deathfest en 013 maken vandaag bekend dat o.a. Bloodbath, Gorgoroth, Demolition Hammer, Terrorizer en nog negentien anderen afzakken naar het extreme metalfestival. Netherlands Deathfest II vindt plaats van vrijdag 3 tot en met zondag 5 maart 2017.

Nadat Neurotic Deathfest in 2015 haar laatste editie gaf, sprong de Amerikaanse organisator achter Maryland Deathfest in het gat om de behoefte naar een groot extreme metalfestival in Nederland te vullen. Zo werd Netherlands Deathfest geboren. De eerste editie vond plaats van 26 tot en met 28 februari 2016 en was meteen een doorslaand succes. Meer dan 3000 bezoekers per dag en meer dan 40 nationaliteiten verzamelden zich in en rond 013 Poppodium. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Netherlands Deathfest een nieuwe editie krijgt. Netherlands Deathfest II vindt plaats van vrijdag 3 tot en met zondag 5 maart 2017.

Het ontbreekt de organisatie niet aan ambitie. Dit jaar wordt het aangrenzende Patronaat voorzien van een volledige line-up en ook de eerste namen liegen er niet om. Met Gorgoroth, Bloodbath en Demolition Hammer, zijn er al drie namen van formaat bevestigd. Tevens zal deathmetal band Terrorizer het legendarische album ‘World Downfall’ spelen en speelt Brodequin voor de eerste keer ooit in Nederland. De volledige lijst bevestigde namen is als volgt:

ffe6c319-47be-4b20-8d84-ce0cdb29cab8Antigama
Birdflesh
Brodequin
Cancer
Cianide
Dead Congregation
Death Toll 80k
Discharge
Gorgasm
Gorgoroth
Hooded Menace
Impaled
Impaled Nazarene
Iron Lung
Lycanthrophy
Myrkskog
Svartidaudi
Terrorizer
Tsjuder
Wojczech

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ