Prisoner of War – Rot

Facebookrssmail

GDOB2-30CH-001.cdrDeze recensent moet eerlijk bekennen dat hij weinig weet van de metal scene in Nieuw Zeeland, maar als Prisoner of War een vertegenwoordiging daarvan is ga ik zeker meer er naar luisteren.

Prisoner of War is een death metal band bestaande uit zanger Charred Remains, guitarist Typhoid Filth en drummer MG-42. Zoals de namen al doen vermoeden is hun muziek erg beïnvloed door de diverse wereld oorlogen. Dit blijkt uit hun teksten en is duidelijk te merken bij de aankleding van hun optredens. De stijl muziek doet meeste denken aan bands zoals Bolt Thrower, Morbid Angel, Pestilence, en Autopsy. Zoals ze zelf omschrijven “snel en harde knal uit binnenste van de aarde”.

Na de release van hun eerste EP ‘Shit-filled Pit of Hell’ in 2014 en optredens met Australische bands als Sinistrous Diabolous, Impetuous Ritual, Temple Nightside, Ulcerate, Skuldom, Vesicant, Trepanation, and Malevolence hadden ze weer zin om nieuwe nummers op te nemen. Dit resulteerde in de EP ‘Rot’ en deze EP zal een grote stap voorwaarts betekenen in hun muziek, door betere teksten en arrangementen en constante productie stijl.

Het titelnummer ‘Rot’ is een duidelijk voorbeeld van de vernietigde impact van een oorlogconfilct. Het nummer is namelijk snel en beestachtig, opent met snelle pompende gitaar lijnen die daarna donkerder en dominanter worden. Het drumwerk drijft het nummer op als exploderende bommen en de zanger zingt als een brullende gek. Deze hele EP bestaat eigenlijk uit nummers met deze componenten, je krijgt een beeld van een verschrikkelijke slag tussen diverse legers, een bruut slachtveld.

Persoonlijk was ik zeer aangenaam verrast door deze EP en kijk uit naar een volledig album van deze duistere heren van strijd en death metal. Ik kan iedereen aanraden deze EP te luisten en laat je aangenaaam verrassen door dit drietal uit Nieuw Zeeland. Het album is verkrijgbaar vanaf 2 mei.

(7,5/10, Iron Bonehead Productions)

1. Slow and Painful Death by Gas 04:54
2. Evil Sky 04:31
3. Purgatorial Shadow 03:44
4. Twisted Mass of Burnt Decay 02:07
5. Rot 05:45

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail