Rotten Casket – Emerged From Beyond

Facebookrssmail

a1017971019_10Rotten Casket komt uit Enschede en zelf beschrijven hun sound als simpele harde rottende Death Metal. Dit samengesmolten death metal-collectief bestaat uit ex-leden van Death Squad, Pulverizer, Deifecation, Bloody Remains en Caedere. De muziek die deze heren maken is regelrecht terug te voeren op de Zweedse death metal sound waarvan de oorsprong te vinden is bij bands als Nirvana 2002, Nihilist, Entombed en Dismember, de Sunlight Studio in Stockholm en het inmiddels vermaarde HM-2 effectenpedaal van de firma Boss.

In de afgelopen paar jaar hebben ze furore gemaakt binnen de Europese underground scene. Sinds de oprichting in 2013 hebben ze twee EP’s uitgebracht met de titels ‘Simply Rotten Death’ en ‘Consumed by Filth’.

Nu in 2016 heeft men het album ‘Emerged From Beyond’ op de wereld losgelaten. Dit is echter géén nieuw studioalbum, maar een compilatieschijf met alle nummers van de voorgaande twee EP’s.
Rotten Casket laat er geen gras over groeien op alle nummers van dit album en beukt vooral lekker door, waarbij ook de nodige aandacht gegeven wordt aan coole melodielijnen. Het gitaarwerk op dit album heeft het typische geluid waar de Zweedse death metal scene beroemd om is geworden. Het geeft het juiste gevoel wat bij de nummers past. De teksten gaan over dood en verderf en alles past gewoon bij elkaar om een duistere morbide sfeer over te brengen.

Het is een album die mij voor mij aanvoelt als een mix van oldschool deathmetal pioniers Dismember en Fleshcrawl. Het gitaargeluid is nagenoeg hetzelfde en de drums klinken ook net zo lekker hard en meedogeloos als bij de zojuist genoemde bands. Plak daar de heerlijke rotte vocalen van zanger Willem Brus overheen en je hebt een hoorbaar geheel dat zeker je herinneringen geeft aan de late 80’s Zweedse death metal albums.

Rotten Casket is een absolute aanrader voor liefhebbers zweedse death metal!!

(7/10, Underground Movement)

Tracklist:
01. Morbid Transgressions 6:11
02. Glorious Gruesome Murder Manifest 3:17
03. Unknown Graves 5:25
04. In Search Of The Perfect Skin 5:48
05. Culpable Homicide 5:33
06. Emerged From Beyond 4:45
07. Vortex Of Insanity 4:34
08. Falling Skies 3:55
09. Breed Of Osteophagia 4:06
10. Leeches Of The Cross 6:28
11. Drowned In Darkness 4:23
12. Tangled In Gore 4:35

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)