Evoked – Lifeless Allurement

Facebookrssmail

Evoked-CoverPure oldschool-deathmetal vinden we op de 5-track mini-elpee ‘Lifeless Allurement’ van de in 2013 opgerichte Duitse band Evoked. Eerder brachten de heren de demo ‘Return of the Dead’ uit waarna optredens in duitsland, belgie en nederland volgde. Tevens leverde ze een bijdrage aan de verzamelaar ’13’ uitgebracht dor hun label samen met bands als: Turbocharged, Violator en Obscyria. Tijdens deze periode vonden de 2 heren tijd om de nummers te schrijven voor deze EP.

‘Mangled, Torn and Eaten’ is het eerste nummer op deze EP, een nummer dat meteen een behoorlijk “underground” geluid laat horen. Typische oldschool death-metal zoals door meerdere bands in dit genre wordt gemaakt met gillende gitaarsolo’s en tempowisselingen. Het volgende nummer, ‘Swallowed by the Void’, kent een paar prima gitaarriffs, maar is verder redelijk standaard en weinig spannend.

Bij ‘Disintegrated Mind’ gaat het gas er wat meer op waardoor dit nummer, vergeleken met de andere nummers, er positief uitspringt. De zang lijkt soms op de zangstijl van Martin van Drunen, maar is niet van hetzelfde niveau. ‘Tremendous Existence’ is wederom een typisch nummer qua indeling en zang voor dit genre zonder enige verdere toevoegingen. Afsluiter ‘Lifeless Allurement’ bevat alles wat reeds eerder over de vorige nummers is gezegd. Namelijk typische oldschool-deathmetal teksten aangevuld met gitaarsolo’s en tempowisselingen. In het death metal genre zijn er veel genres en wanneer je van het Oldschool geweld houdt dan is dit een aanvulling op je collectie.

(7/10, GFY Productions)

Tracklist:
1. Mangled, Torn & Eaten (4:44)
2. Swallowed By The Void (3:23)
3. Disintegrated Mind (3:44)
4. Tremendous Existence (2:43)
5. Lifeless Allurement (3:51)

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail