Jacklust – Prepare For War

Facebookrssmail

jacklust-ep-coverJacklust in in 2011 te Rotterdam ontstaan. Een band die naar eigen zeggen vuile hardrock maken met een punk sausje eroverheen. Na diverse optredens met onder andere Sister, Adam Bomb, Rusted en diverse andere bands waarin duidelijk naar voren komt dat ze alles op stelten zetten en diegene die erbij zijn verbluft achterlaten. Met een nummer op een verzamel album van het blad Devolution en airplay op de radio in diverse landen zoals Engeland en Amerika pakten ze door met release van EP ‘Primitive Measures’ in 2014.

Nadat in 2015 de drummer en bassist de band verlieten was er even een stilte maar nu, met nieuwe drummer El Barto Loco en bassist Morrison Roor (Eternal Mortification), zijn ze keihard terug met hun nieuwe EP ‘Prepare for War’. Met veel optredens voor de boeg is de band klaar om weer tekeer te gaan als een razende storm. Op deze EP laten de heren duidelijk horen wat ze allemaal in huis hebben namelijk een beukende bas, dreunende drums, een gruizige gitaarriffs en doorleefde vocalen

Met het eerste nummer ‘2Bad4Hell’ Laat men meteen merken en horen wat je kan verwachten van de band namelijk een heerlijk mix van hardrock en punk waarmee duidelijk wordt gemaakt dat ze zich nergens wat van aantrekken en gewoon willen knallen. Met de volgende track ‘My Medusa’ wordt dit prima vervolgt, de heren hebben hiermee een heerlijke meezinger geschreven die bij komende optredens luidkeels meegezongen gaat worden.

Een heerlijk basintro zet ‘Dark Carnavalî en de opvolgende gitaarriff voelt heerlijk aan en het nummer staat als een huis. Met ìZombies’ houdt men je alert en wordt je wederom bestookt met alles wat ze in zich hebben. Het titelnummer van deze EP ‘Prepare for War’ is een meer dan waardige afsluiter en laat je achter met een heerlijk gevoel dat ze live ook zeker weer zullen overbregen. Voor dit nummer is trouwens een video gemaakt die al velvuldig is bekeken op youtube.

Deze EP is een constante rit die geen rustmomenten kent en knallend door je speakers zal komen en prima klinkt. Het rauwe stemgeluid past prima bij hetgeen dat de band eruit knalt en de nummers zullen live prima tot hun recht komen. Jacklust hun muziek zal zeker een brede doelgroep aanspreken. Deze EP komt op 17 september uit en wordt feestelijk aangeboden tijdens een door de band georganiseerde release party bij Bar3 in Rotterdam met support van de bands Sink The Bismarck en Stealers. De entree is gratis en er zullen die avond speciale limited edition T-shirts verkrijgbaar zijn.

(8/10, Eigen Beheer)

Tracklist:
01 2Bad4Hell 3:43
02 My Medusa 3:34
03 Dark Carnaval 3:02
04 Zombies 3:17
05 Prepare for War 4:58

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)