Evil Invaders – In for the Kill

Facebookrssmail

688_evilinvaders_cmykVoordat ze weer op tour gaan in September en Oktober met de bands Skullfist, Suicidal Angels, Crisix en Mortillery leek het de heren een goed idee een EP uit te geven om de fans te laten horen waar ze mee bezig zijn en hoe ze zich ontwikkelen met de nieuwe line-up die in 2015 tot stand kwam. Dat ze er tevens om bekend staan live prima voor de dag komen met hun frisse, energieke speed metal wordt ook nogmaals bevestigd door de twee live nummers die op deze EP staan.

De stijl van de band is toch enigzins veranderd, want naast de rappe gitaren, enorm hoge krijsen van zanger Joe en de scherpe ritmesectie die allemaal een mooie ode aan de jaren tachtig era zijn hoor je nu ook andere invloeden in de twee nieuwe nummers. In eerste instantie is het vooral het snelle gitaarwerk dat de show steelt, maar wanneer de zanger zijn strot open trekt en die gave bas- en drumsectie ook nog eens flink tekeergaat is het plaatje compleet. Hier staat een band die goed heeft geluisterd naar zijn idolen en een verouderde muziekstijl nieuw leven weet in te blazen. Duidelijk is het een bonk energie die mensen nog net zo weet aan te spreken als de platen van de illustere voorgangers van dertig jaar geleden.

Er valt weinig aan te merken op ‘In for the Kill’ behalve misschien dat wat meer nieuwe nummers erg fijn had geweest. Net als de nummer op het vorige album ‘Pulses of Pleasure’ zijn de twee nieuwe nummers direct raak en is te merken dat het niveau omhoog is gegaan en de zanger Joe duidelijk meer experimenteerd met zijn stem. Tevens is er een vleugje death metal te bespeuren in de nummers door de donkere diepe stijl die men hanteert zonder de bekende mix van de diverse stijlen namelijk trash / speed of heavy metal los te laten. De ene na de andere spectaculaire gitaarsolo komt voorbij. Het geheel is daarnaast ook mooi geproduceerd met een geluid dat ruimte geeft aan alle bandleden.

Dit is een heerlijke voorloper op het nieuwe album, want in het eerdere geplaatste interview met de band bleek dat ze namelijk druk bezig zijn met het schrijven van nummers voor een volledig album en wanneer alles volgens planning gaat zullen ze in Januari 2017 de studio in gaan om de nummers op te gaan nemen om deze voor de zomer uit te brengen. Net op tijd voor het drukke festival seizoen. Deze Ep is een “musthave” voor elke liefhebber van speed metal.

(8/10, Nuclear Blast)

Tracklist:

1 As Life Slowly Fades 4:34
2 Raising Hell 4:38
3 Pulses of Pleasure (Live version) 6:15
4 Victim of Sacrifice (Live Version) 5:50

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail