Minotaur Head – Minotaur Head

Facebookrssmail

14212564_1016445778454578_6356403189134391701_nMinotaur Head is een nieuwe Doom metal band die bestaat uit Bob Bagchus (ex-Asphyx, Soulburn, etc.) die het genadeloze drumwerk voor zijn rekening neemt, Rogga Johansson (Demiurg, Paganizer, Revolting) op gitaar & zang, Theo van Eekelen (Hail Of Bullets) op de donkere en vernietigende bas en Ronnie Björnström met zijn heerlijke werk op lead gitaar. Met deze band en dit album wilden de heren een ander pad bewandelen dan ze normaal doen met hun andere bands waar ze actief in zijn. Deze band draait volledig om zware doom metal met invloeden van bands zoals Black Sabbath, Trouble, Winter en Catherdral. Men wilde de zwaarste vorm van doom metal maken en daar zijn ze zeker in geslaagd.

De opener, ‘Drowning Life’, op dit album is nummer dat soms meer death metal achtig aanvoelt dan de beoogde pure doom op dit album, desondanks is het een prima nummer dat smaakt naar meer en dat krijgt men dan ook zeker op deze plaat. Door de prachtige productie en de gave gitaar riffs en de heerlijke koude en sombere sfeer met tegelijk destructieve neigingen zijn de rest van de nummers stuk voor stuk een genot om naar te luisteren.

Veel op zich staande afwisselende elementen worden gebruikt op dit album, waardoor het zeker niet saai wordt, maar juist je aandacht vast blijft houden. Duidelijk wordt ook dat de klasse en kwaliteit die de bandleden hebben volledig tot zijn recht komen en men het ook zeker niet nalaat de grenzen van doom metal op te zoeken en op te rekken of zelfs deze te doorbreken. Alle nummers staan als een huis en laat zien dat een samenwerking zoals deze vaker in de metal wereld zou moeten gebeuren, want dat leidt vast tot veel mooie muziek.

Met deze plaat levert de band een solide en heerlijk debuutalbum af en het is te hopen dat de doom metal wereld nog veel van deze heren te horen en te zien krijgt in de komende maanden en jaren. Tevens zullen de nummers live ook zeker tot haar recht komen. Oftewel kort en simpel deze plaat is absoluut een “must” voor doom fans, maar ook fans van andere genres zou ik aanraden deze te beluisteren en te genieten van deze nieuwe aanwinst.

(8/10, War-Anthem Records)

Tracklist:
1. Drowning Life 4:43
2. Hidden Death in the Permawinter 5:32
3. A Monument to Humanity 5:26
4. Only Lands for the Slaughter 4:56
5. A World Without Man 5:30
6. Mundane Treasures 5:06
7. Realm Of Filth 6:26

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail