Testament – Brotherhood Of The Snake

Facebookrssmail

testament-brotherhood-of-the-snake-artworkDe Amerikaanse thrash metal formatie Testament lijkt er het laatste decennium een release-cyclus van zo’n vier jaar op na te houden, want het duurde zo’n vier jaar alvorens het vorige studio-album ‘Dark Roots Of Earth’ verscheen en ook nu heeft men vier jaar de tijd genomen om opvolger “Brotherhood Of The Snake”, wat tevens hun elfde reguliere studioalbum is, uit te brengen. Dit kan deze keer mede veroorzaakt zijn doordat bassist Chreg Christian de band verliet begin 2014 aangezien ze eerder verklaarde sneller met een nieuw album te willen komen. Bij de titel van dit album, met een mooie bijpassende cover gemaakt door Eliran Kantor, hoort een lang verhaal. Eigenlijk komt het erop neer dat de ‘Brotherhood Of The Snake’ een organisatie is die een slordige 6000 jaar geleden werd opgericht door een buitenaards ras. Dat ras zou de mensheid gesticht hebben en zou nadien versplinterd zijn in allerlei andere afsplitsingen die een invloed uitoefenen op de richting die de maatschappij uit moet. De bekendsten zijn bijvoorbeeld de Vrijmetselaars en de Tempelierridders.

Slaggitarist en belangrijkste songwriter Eric Peterson en zanger Chuck Billy produceerde de plaat samen met Juan Urteaga, die onder meer met Machine Head heeft gewerkt. Hell-gitarist Andy Sneap neemt de eindmix voor zijn rekening. Ondanks de inbreng van laatstgenoemde die bekend staat om zijn meer gladgestreken producties is deze plaat wat rauwer en organischer qua geluid dan het vorige album. Testament hoort al sinds jaar en dag tot de absolute top van het thrash metal genre en dat wordt op deze nieuwe plaat maar weer eens erg overtuigend bevestigd.

In drummer Gene Hoglan en bassist Steve DiGiorgio heeft men een uitermate ervaren en zeer capabele ritme-sectie die zorgdraagt voor een goede fundering, waaroverheen de beide gitaristen van dienst Alex Skolnick en Eric Peterson hun ultra-strakke riffs en inventieve solo’s bovenop kunnen leggen. Zanger Chuck Billy zorgt met zijn nog altijd zeer krachtige stemgeluid voor de juiste afwerking. De tien nummers die deze plaat herbergt zijn wederom van een ultra-hoog niveau en net zoals op voorganger ‘Dark Roots Of Earth’ drukt men het gaspedaal niet altijd helemaal in maar varieert men veel meer qua tempo. Met het titelnummer, ‘Centuries Of Suffering’ en het indrukwekkende ‘Stronghold’ heeft men de vaart er goed in zitten, terwijl men weer wat gas terugneemt op nummers zoals ‘The Pale King’ en ‘Born In A Rot’ en die variatie bevalt prima.

Voor liefhebbers van het oudere werk zal deze plaat een beetje tegenvallen en ook voor hen die meer houden van het snellere werk van deze heren, maar het is gewoon van begin tot eind wederom een heerlijk album geworden dat zeker in je collectie past. Wat ook nog eens bijkomende bonus is dat direct na de release de Amerikaanse thrashers de cd gaan promoten met een Europese tournee als speciale gast van Amon Amarth. Support tijdens deze tour komt van Grand Magus. Op zondag 6 november doen de drie bands Poppodium 013 te Tilburg aan waar men ongetwijfeld het nieuwe materiaal ten gehore zal brengen. Tevens staat al vast dat Testament in de zomer van volgend jaar op zaterdag 15 juli 2017 een van de publiekstrekkers zal zijn op de derde editie van het Eindhovense evenement Dynamo Metalfest.

(8/10, Nuclear Blast)

Tracklist:
1. Brotherhood Of The Snake 4:14
2. The Pale King 4:51
3. Stronghold 4:00
4. Seven Seals 5:38
5. Born In A Rut 4:57
6. Centuries Of Suffering 3:34
7. Neptune’s Spear 4:21
8. Black Jack 5:27
9. Canna-Business 3:47
10. The Number Game 4:38

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)