Veil of Delusions – Echoes of Dawn

Facebookrssmail

artwork-veil-of-delusionsDeze symfonische / melodische death metal band uit Brabant begon eerst in 2010 onder de naam Desolance Divine, in 2015 werd de naam veranderd naar Veil of Delusions en kwam er ook een nieuwe zangeres namelijk Zoë Tilly. Eind oktober gaven ze hun eerste lyric video uit voor de single ‘The Chase’ en op kerstavond de tweede voor het nummer ‘Across the Sky’. Sindsdien hebben ze veel nationale en Europese optredens gehad. Op Amsterdam metal fest bijvoorbeeld waren ze de opener van het festival en maakte indruk op de aanwezigen aldaar. Nu komen ze met hun debuut album waarop nummers staan die reeds geschreven waren met de vorige zangeres en ook nummers waarin de huidige zangeres haar input in heeft kunnen geven. Ter promotie zijn ze aan het touren met twee andere female fronted bands namelijk Paperdoll Decay en Pandora’s Key om hun album zoveel mogelijk te laten horen.

Zelf zegt de band beinvloed te zijn door diverse bands uit de symfonische en melodische death metal scene en dat is meteen te horen bij het intro ‘Echoes of Dawn’ wat veel lijkt op andere intro’s in dit genre en in de speech wordt de luisteraar klaargestoomd voor wat komen gaat. Het volgende nummer ‘War Begins’ luid de melodische metal kant van de band in die op de daar opvolgende nummers niet meer los gelaten wordt. De mix van de clean vocals van Zoë Tilly en de grunts van Martin Vos komen in elk nummer naar voren wat een goed contrast creeërt. De nummers zijn heerlijk zwaar en donker en de uitvoering door de muzikanten is ook erg goed en strak. Het nummer ‘Fields of Dragons’ is hierop echter een uitzondering wat vergeleken met de voorgaande nummers een happy geluid heeft en daarom dus afwijkt.

De twee eerder uitgebrachte nummers ‘The chase’ en ‘Across the Sky’ zijn eigenlijk vergeleken met de overige nummers op dit album die krachtiger overkomen de zwakke broeders te noemen, maar desalniettemin passen ze prima op dit album. Een aparte vermelding verdient het nummer ‘Black wings’ vanwege het pakkende refrein en de beste gitaar solo die te vinden is op dit album en het laatste nummer van het album ‘They Wonder’ wat het hardste en krachtigste nummer van dit album is en een heerlijke afsluiter. Op alle nummers hoor je de passie en energie die alle leden erin hebben gestoken en dat is wat ze live ook uitstralen.

Wat deze band onderscheidt van andere female fronted bands in dit genre is dat zangeres Zoë Tilly, Zoë heeft een donkerder stemgeluid dan de andere zangeressen en dat is erg verfrissend om aan te horen. Haar stem komt live hetzelfde over als op de plaat en dus weet je meteen wat je kan verwachten. De geluidskwaliteit laat soms wat te wensen over doordat er niet in een echte studio is opgenomen, maar dat mag de pret echter niet drukken. Het staat buiten kijf dat deze plaat een zeer goed debuut is voor deze band, die zeker groeipotentie heeft en waar we nog veel van zullen gaan horen in de toekomst.

(8/10, Eigen beheer)

Tracklist:
1. Echoes of Dawn 1:36
2. War Begins 4:37
3. Together for Glory 4:37
4. Black Wings 5:01
5. The Chase 5:52
6. Desperation 5:15
7. Across the Sky 3:22
8. Last Generation 4:11
9. Shadow om Myself 4:05
10. Fields of Dragons 4:31
11. They Wonder 4:19

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)