Phil Campbell and the Bastard Sons – Phil Campbell and the Bastard Sons

Facebookrssmail

phil_campbell_packshot_900x900pxVoormalig Motörhead gitarist Phil Campbell heeft naar aanleiding van een gezamelijk optreden op verjaardagfeest van zoon Todd Campbell samen met zijn zoons Todd, Dane, Tyla en zanger Neil Starr deze band gevormd. Begonnen onder de naam Phil Campbell’s All star Band is er nu met de release van deze self titled EP ervoor gekozen hun naam te veranderen in Phil Campbell and the Bastard Sons. De EP is geproduceerd door Todd Campbel en opgenomen in hun eigen Stompbox Studios in Wales. Mix is gedaan door de bekende Motörhead producer Cameron Webb.

De nummers geven je het bekende Motörhead geluid en gevoel, doordat Phil Campbell voor die band de gitaar riffs maakte en ook met veel nummers mee schreef in die tijd. Dus niet erg vreemd dat veel elementen herkenbaar zijn op deze EP. Echter heeft zanger Neil Starr niet geprobeerd Lemmy Kilmister na te doen, maar zijn heerlijk klinkende eigen stemgeluid en zanglijnen gebruikt, waardoor de nummers op zichzelf staan. De bekende gitaar riffs met het eigen rauwe, klassieke en toegangelijke rock & Roll geluid maken dat je vrolijk van wordt. Jammer is dat er maar 5 nummers op deze EP staan.

Echter is het aan de andere kant logisch dat men met EP komt, want zo kan het grote publiek hun leren kennen en degene die al van ze gehoord had kan dan horen welke kant ze op gaan met hun muziek. Op de nummers van deze EP hoor je verschillende opvallende zaken zoals het snelle krachtige refrein in ‘No Turning Back’ een mooie powerballad ‘Life In Space’ en de rauwe heerlijke opener ‘Big Mouth’ maken duidelijk dat deze band weet wat ze doen en wat ze willen, namelijk heerlijke muziek maken die de luisteraar meeneemt op een soort van motor rit door het Rock & Roll landschap.

Doordat ze hun eigen studio tot hun beschikking hebben, hebben zij de mogelijkheid meer nummers te schrijven en zal er zeker in de nabije toekomst meer uit gegeven gaan worden. Persoonlijk kijk ik er naar uit deze band ook live in aktie te zien, want dit is een EP die zeker de moeite waard!

(8,5, Motörhead Music)

Tracklist:

1. Big Mouth 3:08
2. Life In Space 3:18
3. Take Aim 4:12
4. Spiders 3:54
5. No Turning Back 4:18

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)