Accept – Restless & Live

Facebookrssmail

Toen Accept weer terugkeerde op het metal front in 2009 had niemand kunnen voorspellen dat dit zo goed uit zou pakken. In de jaren die volgden waren er vele optredens en zijn er drie succesvolle albums verschenen. De kenmerkende energie en kracht van de band live is nu te beleven op deze opname van hun headliner show op Bang your head festival in 2015. Voordat men deze show ging doen had men wat twijfels omdat Christopher Williams en Uwe Lulis pas bij de band waren gekomen, achteraf bleken deze ongegrond want ze pasten precies in de eenheid van de band.

Vanwege de eerder genoemde twijfels had men besloten het gehele optreden te laten filmen en opnemen om later terug te kunnen kijken en van dit optreden te leren. Echter kwam men al snel tot de conclusie dat deze opname perfect overbracht wat de bezoekers hadden beleeft namelijk een gaaf optreden en een band in vorm. Deze concert registratie zullen ze daarom aanbieden in verschillende formaten en combinaties (DVD/Blu-ray/2CD, digitaal, earbook). De subtitel ‘Blind Rage – Live in Europe 2015’ verraadt al dat we niet alleen oude nummers te horen krijgen, maar ook recent materiaal. ‘Blind Rage’ was namelijk het laatste studio-album van Accept uit 2014. De titel van deze package hint weliswaar naar het klassieke album ‘Restless And Wild’ uit 1982, maar dat is niet meer dan toeval. Het is dus een live album geworden met oud en nieuw materiaal erop.

Direct vanaf de opzwepende opener ‘Stampede’ (tevens de opener van eerder genoemde laatste studio-album) is het voor de liefhebber direct genieten van deze fraaie bloemlezing uit de lange Accept-carrière. Vanaf de vroegste albums van begin jaren ’80 tot de platen die de band de laatste jaren uitbracht met Mark Tornillo, er komt echt van alles voorbij. Waarbij het opvalt hoe goed deze zanger bij Accept past met z’n typische, snerpende stemgeluid vergeleken met de beruchte voorganger Udo Dirkschneider. Tuurlijk zal men zoals bij elke live registratie of best of album sommige nummers missen, maar met deze setlist laat de band horen dat ze niet op het verleden willen teren maar juist ook op het heden trots zijn en dat is een prima instelling.

Tot aan wellicht de voorspelbare afsluiter ‘Balls To The Walls’ is het genieten van een uitermate solide en vermakende live registratie. Accept anno 2016 is de spreekwoordelijke geoliede machine, die zich geen grote fouten veroorlooft. Natuurlijk is het optreden nauwelijks verrassend, maar juist het wat oubollige karakter van bands als Accept heeft zijn charme en is niks mis mee. Duidelijk wordt dat Accept anno nu zeker nog wel even mee kan in de huidige metal scene en dat is maar goed ook, want er gaan geruchten dat er komende zomer weer een nieuw album aan zit te komen. Tot dan moeten we het nog even doen met deze ‘Restless & Live’ uitgave en dat is zekers geen straf.

(80/100, Nuclear Blast Records)

Tracklist:
1. Stampede 5:53
2. Stalingrad 6:02
3. Hellfire 5:34
4. London Leatherboys 4:32
5. Living For Tonite 3:40
6. 200 Years 4:33
7. Demons Night 4:49
8. Dying Breed 6:26
9. Final Journey 5:17
10. From The Ashes We Rise 5:51
11. Losers And Winners 4:20
12. No Shelter 7:24
13. Shadow Soldiers 6:08
14. Midnight Mover 3:25
15. Starlight 3:52
16. Restless And Wild 4:28
17. Son Of A Bitch 2:59
18. Pandemic 6:17
19. Dark Side Of My Heart 4:46
20. The Curse 6:09
21. Flash Rockin Man 4:23
22. Bulletproof 5:58
23. Fall Of The Empire 5:40
24. Fast As A Shark 4:36
25. Metal Heart 6:44
26. Teutonic Terror 5:16
27. Balls To The Wall 9:45

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)