Hate Unbound – Plague

Facebookrssmail

Met deze debuut plaat introduceert de in 2013 gevormde band uit Detroit, Michigan zich aan het grote publiek. Deze muzikanten smelten trash en death metal samen met een vleugje hardcore. De invloeden uit eerder genoemde genres zijn duidelijk hoorbaar op dit album hebben. Hate Unbound heeft een goede basis gelegd om verder op te bouwen en zich door te kunnen ontwikkelen. ‘Plague’ is opgenomen in de Elaire studios nabij Detroit en tijdens de opnames hebben de heren als collectief samengewerkt. Hate Unbound is nu voornamelijk bekend in Amerika maar deze schijf zou er echter voor kunnen zorgen dat ze hun “Plague” verder kunnen verspreiden.

Deze plaat bevat namelijk brute zang en grove gitaarpartijen en solo’s in een daverend tempo. Echter zijn er ook genoeg tempo afwisselingen, zodat het zekers niet saai wordt en blijft boeien. Voor al de zanger Art Giammara maakt indruk met de diversiteit in zijn zangpartijen en doet niet onder voor de reeds gevestigde namen in de metal scene.

Vanaf het eerste nummer weet de band je aandacht erbij te houden met goede afwisseling en verrassende elementen in elk van de nummers. Nummers die er desondanks uitspringen zijn ‘Baptized In Lies’, ‘Burn Your Idols’, ‘Soiled’, ‘Grey Skies’ en ‘The Fallen’. Eigenlijk kan je deze plaat in twee delen splitsen, de eerste 5 nummers zijn vol agressie en felheid door zware gitaarlijnen en death/trash achtige zang. De tweede helft, oftewel de laatste 5 nummers, hebben meer een melodieuze kant met gitaarspel dat harmonisch is en de vocalen die zich qua tekst onderscheiden en constanter zijn.

Alles samengevat is dit een prima debuut plaat die ze een goede stap voorwaarts gaat brengen om meer bekenheid te genereren in de metal scene in en buiten Amerika. De band weet zich met hun eigen sound aardig te onderscheiden en dat zal ze geen windeieren leggen. Voorlopig hebben ze alleen een tour gepland in Amerika, maar zou me niks verbazen als ze in de nabije toekomst buiten Amerika ook live te bewonderen zullen zijn.

(80/100, Inverse records)

Tracklist:

1 Baptized in Lies 4:11
2 Cut 3:59
3 Suffering 4:09
4 Burn Your Idols 3:19
5 Soiled 2:38
6 Puncture 3:29
7 Plague 3:03
8 I, Martyr 3:44
9 Grey Skies 4:03
10 The Fallen 4:02

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)