Happy birthday Dennis DeYoung

Facebookrssmail

Dennis DeYoung (Kilroy) is geboren 18 februari 1947 in Chicago, Illinois. Dennis DeYoung is het beste bekend als oprichter en lid van de band Styx. Voor deze band schreef hij veel hits, waaronder ‘Lady’, ‘Come Sail Away’, ‘Babe’, ‘Mr. Roboto’ en ‘Don’t Let It End’. Hij verliet de band in 1999 nadat bekend was geworden dat hij niet goed tegen fel licht kon. Toen hij hiervan hersteld was, was hij al vervangen door Lawrence Gowan. Dennis heeft het meeste van de nummers op zijn naam staan, meer dan ieder ander bandlid. Na Styx is Dennis DeYoung solo verder gegaan.

Dennis DeYoung wordt vandaag 70.

 

Discografie met Styx:

Styx (1972)
Styx II (1973)
The Serpent Is Rising (1973)
Man of Miracles (1974)
Equinox (1975)
Crystal Ball (1976)
The Grand Illusion (1977)
Pieces of Eight (1978)
Cornerstone (1979)
Paradise Theatre (1980)
Kilroy Was Here (1983)
Edge of the Century (1990)
Brave New World (1999)
Caught in the Act (1984)
Return to Paradise (1997)

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)