Circuline – Circuline

Facebookrssmail

Circuline is een moderne progrock band en bestaat pas sinds 2014, een piepjonge band dus. Het is één van de weinige bands waarbij, op één na, alle bandleden mede verantwoordelijk zijn voor de zang. Billy Spillane en Natalie Brown zorgen voor de leadzang, gast bassist Matt Dorsey heeft alle baspartijen voor zijn rekening genomen.

Geheimzinnig

CIRCULINE_RETURN_CD_COVER_150dpiHet album heeft een paar instrumentale tracks. Een van die tracks is ‘Nebuale’, en kun je op een zomerse dag, wanneer er kans is op regen, zomaar op het verkeerde been zetten. Het geluid van de regen komt niet van buiten, maar komt van deze track.

De prog rock  komt goed naar voren in ‘Stereotypes’. Mooie gitaarlijnen van Bill Shannon en Dorsey speelt er een mooi basloopje door heen. De vocalen bij elkaar klinken mooi en zijn in balans met de muziek. Ook de orgellijnen van Andrew Colyer mogen er zijn. Dit nummer eindigt licht bombastisch, dat had best wat langer aan mogen houden.

‘Fallout Shelter’ heeft een geheimzinnig intro. Darin Brannon draagt met de hihats bij aan deze geheimzinnigheid. Deze sfeer duurt iets te lang en de aandacht verslapt even. Dan komt er een wending waarna er meer pit en meer tempo in dit nummer komt. De aandacht is terug, de sfeer blijft geheimzinnig. De elektronische geluiden versterken dit. Een vrij apart nummer waar je zeker aan moet wennen.

Circuline

Alleen in het laatste nummer, ‘Silence revealed’ is er op het einde te veel ‘Aahahaha’ in de zang. Verder is de zang nergens overbodig. Het ‘gevaar’ was dat de zang , met vijf vocalisten, te veel was of over de top. Dat is hier gelukkig niet gebeurd en is de kwaliteit van zang meer dan prima.

Circuline heeft met hun gelijknamige album over het algemeen een vrij rustig debuut neergezet. Voor prog-liefhebbers hadden er wat meer prog-elementen in mogen zitten. Misschien is er iets te veel op safe gespeeld. Maar beter zo, dan over de top! Dit album duurt 40 minuten is duidelijk met zorg tot stand is gekomen. Dit geldt voor de zang en voor de muziek, maar ook de afwisseling tussen de instrumentale tracks en tracks met zang is goed verdeeld. Circuline heeft hiermee een prima album afgeleverd. (7,5) (Eigen beheer)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ

One Comment