CD van de Week: Illusionless – Age Of Kali

Facebookrssmail

Artwork-frontcoverHet Leidse Illusionless, opgericht in 2011, is een nog jonge progressieve death metal band die hard op weg zijn naam te maken in de metal wereld. Na de release van een EP in 2013, ‘Rulers of the Sane’, waar al samengewerkt met producer Uri Dijk (Textures) werd in 2014 prestigieuze prijs de Metal Battle gewonnen. Wat volgde was de singel ‘Martyr’ waarna het volgende hoofdstuk, het werken aan het de opvolger van start ging. Inmiddels hebben de heren de opvolger, ‘Age Of Kali’, uitgebracht en wederom in eigen beheer en ook deze keer was Uri Dijk verantwoordelijk voor de productie.

Het album opent met het nummer ‘Horror Vacui’, een technisch hoogstaand death metal nummer waar meteen duidelijk wordt dat deze jonge mannen hun instrumenten beheersen. Tempowisselingen, strakke breaks en afwisselende vocalen. Zanger Melle Brouwer weet zware grunts moeiteloos af te wisselen met hoge, krijsende vocalen en weet met deze vocalen iets extra’s toe te voegen aan de nummers.

Bij ‘Way of the Dark Creatures’ is het gitarist Zeno de Jong die de aandacht weet te trekken met subliem gitaarwerk op een hoog tempo worden de technische hoogstandjes gebracht zonder ook maar even te overdrijven, de nummers zijn perfect in balans. Een favoriet nummer op deze CD? Misschien ‘Malevolent Manifestation’, een nummer waar echt alles in zit, maar eigenlijk doen de nummers weinig voor elkaar onder. Het enige minpuntje dat ik me kan bedenken is het instrumentale ‘Aletheia’. Afsluiter ‘Extinction’, waarbij drummer Joshua Wells wat mij betreft de hoofdrol opeist, maakt dit ruimschoots goed.

Illusionless levert met ‘Age Of Kali’ een CD af van belachelijk hoog niveau en de mannen doen er wijs aan te wachten op de juiste platendeal want dat deze CD de laatste is die in eigen beheer wordt uitgebracht staat als een paal boven water.

Het album is te koop via de Illusionless website, een digitale versie kan worden aangeschaft via Itunes.

(8,5/10, eigen beheer)

Tracklist:

1. Horror Vacui 05:22
2. Way of the Dark Creatures 03:28
3. Sky of Mirrors 04:55
4. Malevolent Manifestation 03:42
5. Aletheia 02:02
6. Extinction 07:39

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ