Happy birthday Mick Abrahams

Facebookrssmail

Michael Timothy ‘Mick’ Abrahams is geboren op 7 april 1943, is een gitarist en bandleider, het best bekend als de originele gitarist van Jethro Tull.

Mick Abrahams werd geboren in Luton, Bedfordshire. Hij speelde op het album ‘This Was’ en werd in 1968 door Jethro Tull opgenomen, maar conflicten tussen Abrahams en Ian Anderson over de muzikale richting van de band leidde ertoe dat Abrahams vertrok zodra het album af was. Abrahams wilde een blues / rock richting voort te zetten, terwijl Anderson wilde meer openlijke folk en jazz invloeden te nemen. Hij werd eerst vervangen door Tony Iommi die Tull zou verlaten na slechts een paar weken en zou later gaan om te vormen Black Sabbath , en vervolgens door Martin Barre die met Jethro Tull bleef tot de band stopte in 2011.

Abrahams veroorzaakte wat controverse in Jethro Tull fan kringen toen hij een band genaamd This Was oprichtte in de late jaren 1990, waarin de leden van de eerste incarnatie van Jethro Tull herenigd waren (met uitzondering van Anderson). Zij speelde voornamelijk nummers uit de begin tijd van Jethro Tull. Dit werd door Jethro Tull fans afgekeurd, maar Anderson was blijkbaar niet zo beledigd. In de afgelopen jaren Abrahams en Anderson als gast meegespeeld op elkaars albums. Abrahams heeft ook deelgenomen aan Jethro Tull reünies, evenals eenmalige projecten en optredens door de jaren heen.

RockMuZine feliciteert Mick Abrahams met zijn 73ste verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ