Steve Clark zou vandaag 56 jaar geworden zijn

Facebookrssmail

Stephen Maynard “Steve” Clark werd geboren op 23 april 1960 in Hillsborough, Sheffield en was een Engels muzikant. Hij was een gitarist en belangrijkste songwriter voor de Britse hard rock band Def Leppard tot 1991.

Voordat Steve Clark bij Def Leppard kwam in 1978 speelde hij covers met zijn kleine band, Electric Kip, in Sheffield. Rond die tijd ontmoette hij Pete Willis (oorspronkelijke gitarist en oprichter Def Leppard). Clark vroeg om een plek in de band en trad toe tot Def Leppard in januari 1978. Volgens Joe Elliott speelde Steve Clark tijdens de auditie voor Def Leppard het volledige album ‘Freebird’ van Lynyrd Skynyrd zonder begeleiding.

Als gitarist van Def Leppard heeft hij bijgedragen aan de muziek en teksten van de band. Steve Clark en Pete Willis deelde de lead guitar partijen, en Steve Clark kreeg de bijnaam “The Riffmaster”. Toen Willis werd gevraagd te vertrekken werd gitarist Phil Collen geworven voor de band.

Steve Clark en Collen werden al snel goede vrienden en die leidde tot het handelsmerk dual-gitaargeluid van Def Leppard. Steve Clark en Phil Collen stonden bekend als de “Terror Twins”, In het licht van hun talent en vriendschap.

Op 8 januari 1991 overleed hij aan alcoholvergiftiging.

Steve Clark zou vandaag 56 jaar geworden zijn.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ