Happy birthday Joey Vera

Facebookrssmail

Joseph ‘Joey’ Vera is geboren op 24 april 1963 in Los Angeles, California en is een Amerikaanse heavy metal bassist die bekend staat als een lid van de heavy metal band Armored Saint en de progressieve metal band Fates Warning. In 2004-2005 verving hij Frank Bello in Anthrax als bassist van de band maar nam geen albums op in deze periode.

Anders was dat bij Armored Saint waar Joey Vera vanaf het prille begin in 1982 betrokken was en de releases vanaf de gelijknamige EP in 1983 tot aan het laatste album ‘Win Hands Down’ uit 2015. Vanaf 2000 is Joey Vera ook de bassist voor de progressieve metal band Fates Warning. Met Fates Warning kwam hij, tot dusver, tot vier albums: ‘Disconnected’ (2000). ‘FWX’ (2004), ‘Darkness in a Different Light’ (2013) en ‘Theories of Flight’ (2016).

Ook solo heeft Joey Vera een album uitgebracht te weten: ‘A Thousand Faces’ uit 1994. joey heeft verder platen opgenomen met o.a. Tribe After Tribe, Chroma Key, Engine, John Arch, Seven Witches en tal van andere bands.

RockMuZine feliciteert Joey met zijn 53ste verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ