CD van de Week: Tremonti – Dust

Facebookrssmail

url‘Dust’ is het derde (solo) album van Mark Tremonti’s band Tremonti en verschijnt op vrijdag 29 april 2016. Naast Mark Tremonti bestaat de band weer uit Wolfgang van Halen (bas), Eric Friedman (gitaar) en Garrett Whitlock (drum). Dat is niet zo verrassend aangezien ‘Dust’ in dezelfde sessie en met dezelfde producer (Michael ‘Elvis’ Baskette) is opgenomen als voorganger ‘Cauterize’. Op beide albums staan 10 gelijkwaardige liedjes waardoor een kwalitatieve tweeling ontstaat.

Het album opent stevig met ‘My last mistake’ en wordt gevolgd door het snelle ‘The cage’. Na het puntige ‘Once dead’ volgt het titelnummer. Dit is een sterke ballad in de Alter Bridge stijl met een snufje Creed. Hierna knalt het album door naar het slotnummer ‘Unable to see’. Deze semi ballad had ik graag uitgevoerd zien worden door Alter Bridge. Ik denk dat de stem van Myles Kennedy hier een extra dimensie aan had kunnen geven.

Terugkijkend kan ik me geen slecht album van Mark Tremonti bedenken. Bij Creed en Alterbridge heeft hij alleen maar sterke albums gemaakt en deze lijn zet hij door met Tremonti. Goede nummers met sterk gitaar- en drumwerk aangevuld met mooie zanglijnen. Wat wil je nog meer.

Bij sommige bands denk je wel eens…. had de beste nummers geselecteerd en er 1 album van gemaakt. Daar is hier geen sprake van. Het zijn twee sterke albums die niets voor elkaar onderdoen. Vond je ‘Cauterize’ (uitgebracht op 4 juli 2015) een goed album dan kan je Dust’ blind aanschaffen. Naar de winkel rennen gaat niet meer, dus bestel het album online of koop een download.

Tremonti gaat het album weer stevig promoten. Naast de grote Europese festivals, zoals Forta Rock, Graspop, Download en Hellfest staan ze ook op 16 juni in het theater van Heerlen. En daarna… maakt Mark het album van Alter Bridge af, gevolgd door een tour en de zomerfestivals in 2017. Vul het verdere schema van deze muzikale workaholic zelf maar in.

(8/10, Fret12 Records)

Tracklist:
My Last Mistake
The Cage
Once Dead
Dust
Betray Me
Tore My Heart Out
Catching Fire
Never Wrong
Rising Storm
Unable to See

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ