Happy birthday Mick Mars

Facebookrssmail

Mick Mars werd geboren als Robert Alan Deal op 4 mei 1951 en is een Amerikaanse muzikant en gitarist. Hij staat bekend als de lead gitarist van de heavy metal band Mötley Crüe totdat de band het afscheid aankondigde in 2015.

Mick Mars is geboren in Terre Haute, Indiana maar zijn familie verhuisde naar Huntington, Indiana spoedig na zijn geboorte. Voordat hij 9 jaar oud werd verhuisde zijn familie weer en ditmaal naar Garden Grove, Californië. Hij verliet de middelbare school zonder deze te hebben afgerond en begon gitaar te spelen in een reeks van mislukte blues georiënteerde rock bands gedurende de jaren 70. Na bijna een decennium van frustratie met de Californische muziekscene veranderde Robert zijn naam en uiterlijk. Robert Deal werd Mick Mars en hij verfde zijn haar gitzwart, hopend op een nieuwe start. In april 1981 zette hij een advertentie in de krant ‘Los Angeles The Recycler’, en beschreef zichzelf als “een luide, onbeschofte en agressieve gitarist”. Nikki Sixx en Tommy Lee, die samen een nieuwe band aan het formeren waren zochten contact met hem. Na het horen van zijn gitaarspel werd hij ingehuurd voor de band. De band die uiteindelijk Mötley Crüe zou worden.

Voor het grootste deel van zijn professionele carrière heeft Mick Mars geworsteld met de ziekte van Bechterew, een chronische vorm van artritis die vooral de wervelkolom en het bekken beïnvloedt. Het werd aanvankelijk gediagnostiseerd toen hij 17 jaar oud was en werd in toenemende mate beperkt in zijn bewegingen. Dit leidde tot heup-vervangende operatie aan het einde van 2004.

RockMuZine feliciteert Mick Mars met zijn 65ste verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ