Ingo Schwichtenberg zou vandaag 51 geworden zijn

Facebookrssmail

Ingo Schwichtenberg (18 mei 1965 – 8 maart 1995) was een van de oprichters van de Duitse powermetal band Helloween. Hij stond bekend om zijn energieke stijl van drummen. Schwichtenberg had de bijnaam “Mr Smile” door zijn onmiskenbare glimlach.

Schwichtenberg werd in 1993 uit de band gezet tijdens de tournee van het album Chameleon. Oorzaken lagen in zijn afhankelijkheid van alcohol en drugs (voornamelijk cocaïne en marihuana). Ook leed hij aan schizofrenie. Zijn weigering om geneesmiddelen te slikken leidde, tot rare situaties voor de band, zoals ongecontroleerd huilen waardoor hij niet kon optreden.

Nadat hij uit de band was gezet, gleed Schwichtenberg verder af in schizofrene periodes. Hij pleegde zelfmoord in 1995 door voor een metro te springen.

Vriend en voormalig medebandlid Kai Hansen heeft met zijn band Gamma Ray het nummer Afterlife opgenomen ter nagedachtenis aan hem. Michael Kiske, voormalig zanger van Helloween, heeft het nummer Always opgenomen als tribuut aan Schwichtenberg. Van Helloween zelf is het nummer Step out of Hell, over de drugs- en drankproblemen van Schwichtenberg. Dit laatste nummer is geschreven door Roland Grapow.

Ingo Schwichtenberg was mede verantwoordelijk voor 5 albums en de debuut ep ‘Helloween’ uit 1985.
Albums: ‘Walls Of Jericho’ (1985). ‘Keeper of the Seven Keys Part 1’ (1987), ‘Keeper of the Seven Keys Part 2’ (1988), ‘Pink Bubbles Go Ape’ (1991) en ‘Chameleon’ (1993).

Ingo zou vandaag 51 geworden zijn.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ