Happy birthday Mikael Stanne

Facebookrssmail

Bengt Mikael Stanne werd geboren 20 mei 1974 in het Zweedse Gothenburg. Mikael Stanne is de zanger en een van de tekstschrijvers (eerder ook rhythm gitarist ) voor de Zweedse melodieuze death metal band Dark Tranquillity en de ex-zanger van de Zweedse power metal band HammerFall.

Mikael Stanne richyye samen met Niklas Sundin Dark Tranquillity op, aanvankelijk uit verveling. Hij speelde gitaar en speelde “cleans backing vocals” op Dark Tranquillity’s eerste album, ‘Skydancer’ , alsook op hun vroege demo’s, inclusief ‘Enfeebled Earth’ uitgebracht onder de naam Septic Broiler. In 1994 stopte Anders Fridén, de originele zanger van Dark Tranquillity en verliet de band en vertrok naar In Flames. Mikael Stanne werd vervolgens de nieuwe zanger en stopte met de gitaar.

In aanvulling op zijn gebruikelijke grunts, werd op Dark Tranquillity’s album ‘Projector’ uit 1999 ook “clean” vocalen gebruikt. Na ‘Projector’ werden de “schone” vocalen weer grotendeels afhebt wegen gelaten tot de release van ‘Fiction’ in 2007.

Mikael Stanne was tevens de oorspronkelijke zanger van HammerFall van 1993 tot 1996, hij werd vervangen omdat hij HammerFall niet langer kon combineren met de werkzaamheden voor Dark Tranquillity.

RockMuZine feliciteert Mikael met zijn 42ste verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ