Happy birthday Scotti Hill

Facebookrssmail

Scotti Hill (geboren Scott Lawrence Mulvehill op 31 mei 1964, in Manhasset, New York ), is één van de gitaristen in de band Skid Row.

Als een kind met drie oudere zussen werd Scotti Hill al op een jonge leeftijd blootgesteld aan muziek. Het horen van de Beatles rond en in het huis was een dagelijkse routine. Op 13 jarige leeftijd pakte hij de gitaar voor de eerste keer. Vanaf die dag was alles dat hij wilde doen was leren spelen, Scotti groeide uit tot een muzikant.

Skid Row is een Amerikaanse heavymetalband, opgericht in 1986 in New Jersey. De band was vooral populair in de jaren tachtig en begin jaren negentig van de twintigste eeuw, dankzij het succes van hun twee eerste albums, ‘Skid Row’ (1989) en ‘Slave to the Grind’ (1991). Halverwege de jaren negentig viel de originele (en tevens populairste) bezetting met leadzanger Sebastian Bach, uiteen en sindsdien opereert de band met een andere zanger (Johnny Solinger) en drummer (Rob Hammersmith).

RockMuZine feliciteert Scotti Hill met zijn 52ste verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ