Happy birthday Doro Pesch

Facebookrssmail

Dorothee Pesch werd geboren op 3 juni 1964 in Düsseldorf en is een Duitse zangeres die wellicht beter bekend is als Doro Pesch, voorheen onderdeel van de heavy-metalband Warlock. Ze was een van de weinige zangeressen uit de jaren 80 heavy-metalscene, die toen nog voornamelijk door mannen werd beheerst.

Na vele personele wijzigingen binnen Warlock, bleef Doro Pesch als enige originele lid over. Na een wijziging van platenmaatschappij, werd het vijfde album onder de naam Doro uitgebracht, omdat de oude maatschappij de rechten op de oude naam, Warlock, had.

In eerste instantie was Doro Pesch lid van de band Snakebite, maar in 1983 verliet ze die band om verder te gaan met Warlock. In 1987, na het vierde Warlock album, Triumph And Agony, was door alle wijzigingen in de bezetting binnen de band Doro als enige originele lid overgebleven. Het vijfde album, Force Majeure, werd in 1989 onder de naam Doro uitgebracht.

Doro is de heavy metal diva en RockMuZine feliciteert haar met haar 52ste verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ