Happy birthday Bun E. Carlos

Facebookrssmail

Brad M. Carlson werd geboren op 12 juni 1950 in Rockford, Illinois en is beter bekend onder de artiestennaam Bun E. Carlos. Bun is de drummer voor de Amerikaanse rockband Cheap Trick.

Carlos is linkshandig, maar heeft afwisselend links en rechtshandig gespeeld gedurende zijn hele carrière. Bun E. Carlos heeft ook nummers voor Cheap Trick geschreven, de meest opvallende daarvan is de drumsolo track ‘Who D’King’.

Behalve in de muziekindustrie was Bun ook actief met andere zaken, zo introduceerde hij in de late jaren 1990 zijn eigen koffie lijn. Op een gegeven moment gaf hij een “Special Limited Edition” uit, hand gesigneerde en genummerde pakken koffie.

Op 19 maart 2010 kwam Cheap Trick met de verklaring dat Bun E. Carlos niet langer de touring drummer was en werd vervangen door Cheap Trick gitarist Rick Nielsen zoon Daxx. Bun E. Carlos heeft verklaard dat hij daarna niets meer heeft gehoord van de band. Een definitief einde betekende dit niet getuige Bun’s uitspraak: “in a couple years maybe we’ll kiss and make up”. Zover kwam het niet, in 2013 kwam er een rechtszaak tegen Cheap Trick die uit eindelijk werd geschikt. Bun E. Carlos is bandlid van Cheap Trick maar toert niet en neemt geen albums op met de band…….

RockMuZine feliciteert Bun E. Carlos met zijn 66ste verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ