Happy birthday Jello Biafra

Facebookrssmail

Jello Biafra is de artiestennaam van Eric Reed Boucher geboren in Boulder, Colorado op 17 juni 1958 en is een Amerikaanse punkrockmuzikant, politiek activist en vooral bekend als de zanger van de Dead Kennedys.

Biafra was zanger van Dead Kennedys. Nadat de groep uiteen ging, werd hij een spoken word performer, van die performances is ook een aantal cd’s uitgekomen. Verder is Biafra eigenaar van platenlabel Alternative Tentacles. Jello Biafra heeft na zijn tijd bij Dead Kennedys bij een aantal andere bands gezongen. Meest recent nam hij twee albums op met the Melvins. Bands waar hij mee samenwerkte zijn DOA, NoMeansNo, Lard, Steelpole Bathtub (als Tumor Circus) en meest recent met de Melvins. In oktober komt er een plaat uit van Jello Biafra and the Guantanamo School of Medicine met behalve Biafra ook Ralph Spight van Victims Family op gitaar en Billy Gould van Faith No More op bas. De groep maakte zijn debuut op Biafra 5-0, het feest ter gelegenheid van Biafra’s 50ste verjaardag. Naar verluidt ligt de sound van dit project in de buurt van Dead Kennedys.

RockMuZine feliciteert Jello Biafra 58ste verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ