Happy birthday Eric Adams

Facebookrssmail

Eric Adams werd geboren op 12 juli 1954 in Auburn, New York en is sinds de oprichting zanger van de heavy metal band Manowar. Manowar werd opgericht in 1980 door bassist Joey DeMaio. DeMaio was aan het werk als basgitarist / pyrotechnicus voor Black Sabbath toen hij Ross Friedman ontmoette, de eerste gitarist van Manowar. Friedman speelde voor Shaking Street, een band die Black Sabbath ondersteunde. Later rekruteerden ze Eric Adams als vocalist en Carl Canedy als drummer.

In tegenstelling tot de populariteit op het eigen continent is Manowar vooral populair in Zuid Amerika en Europa en Duitsland in het bijzonder. Onder het motto van “true metal” werden er meer dan 9 miljoen platen verkocht met Duitsland als grootafnemer. Klassiekers als ‘Battle Hymns’ (meer dan 500.000 albums wereldwijd), ‘Fighting the World’ (meer dan 250.000 albums in Duitsland) en ‘The Triumph of Steel’, album van het jaar 1992 in Duitsland en meer dan 250.000 verkochte albums alleen al in Duitsland. Europa werd veroverd met verhalen over het slagveld en krijgsliederen gebaseerd op de Noorse mythologie.

Onlangs heeft Manowar haar afscheid aangekondigd. “The Final Battle!” is de afscheid tour die de band nog een keer de wereld rond zal brengen, de start van de tour ligt in Duitsland.

Adams nam ook een dvd op met Chester Moore over het leven en jagen in het wild. Deze dvd was getiteld ‘Wild Life and Wild Times’.

RockMuZine feliciteert Eric Adams met zijn 62ste verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ