Happy birthday Knjaz Varggoth

Facebookrssmail

Yevhen Hapon werd geboren op 30 juli 1974 in Charkov, Oekraïne en is wellicht beter bekend onder zijn stagenaam Knjaz Varggoth. Knjaz Varggoth is een van de belangrijkste figuren in de Oost Europese black metal scene. Hoewel hij betrokken is geweest bij vele muziek projecten en bands (Mistigo Varggoth Darkestra, Lucifugum (als gastmuzikant in 1997), Вече), is hij het meest bekend als de zanger en gitarist van de Oekraïense black metal band Nokturnal Mortum.

Nokturnal Mortum is vooral bekend door hun mix van symfonische black metal met elementen van de Oekraïense en Slavische volksmuziek.

Een andere kant van Knjaz Varggoth is Mistigo Varggoth Darkestra, een ambient / black metal project gevormd in 1994. Het meest bekende album van dit project, ‘The Key To The Gates Of The Apocalypse’, is het meest waarschijnlijk vooral bekend vanwege zijn lange looptijd (één nummer van 72 minuten) en de combinatie van dark ambient en snelle black metal.

In het najaar van 2014, met het oog op het vermijden van geruchten, met betrekking tot zijn persoonlijke opvattingen en de bands ideologie maakte Varggoth bekend dat hij en Nokturnal Mortum uit de politiek waren gestapt.

RockMuZine feliciteert Knjaz Varggoth met zijn 42ste verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ