Happy birthday Richie Ramone

Facebookrssmail

Richie Ramone werd geboren als Richard Reinhardt op 11 augustus 1957 en is een Amerikaanse drummer best bekend als de drummer van de iconische punkband de Ramones, van februari 1983 tot augustus 1987. Hij was de enige Ramones drummer die een bijdrage heeft geleverd aan het schrijven van nummers, in totaal 6 Ramones nummers.

Richie trad toe tot de Ramones in februari 1983 na het uitbrengen van ‘Subterranean Jungle’, en verschijnt in twee muziekvideo’s van dat album, hoewel hij niet op de plaat zelf speelde. In zijn eerste maanden met de groep brak hij de traditie van het aannemen van de Ramones achternaam en in plaats daarvan nam hij de artiestennaam Richie Beau aan. Tijdens zijn eerste opnamen met de band veranderde hij zijn naam alsnog naar Richie Ramone.

Richie was de enige drummer die lead vocals voor zijn rekening nam in Ramones nummers, bijvoorbeeld bij het nummer ‘Can not Say Anything van Nice’ en het niet officieel uitgebrachte ‘Elevator Operator’. Ramones typische frontman en punk rock icoon Joey Ramone zei Richie: “Richie’s zeer getalenteerd en hij is zeer divers. Hij versterkt de band een honderd procent, omdat hij zowel achtergrond als lead vocalen brengt”. Richie speelde meer dan 500 shows met de Ramones over de hele wereld.

RockMuZine feliciteert Ritchie met zijn 59ste verjaardag.

 

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ