Dimebag zou vandaag 50 geworden zijn.

Facebookrssmail

Darrell Lance Abbott werd geboren in Dallas op 20 augustus 1966 en was een Amerikaanse metal gitarist. Hij stond ook wel bekend als Dimebag en Diamond Darrell.

In de jaren tachtig begint Darrell (toen nog als Diamond Darrell) met zijn broer Vinnie Paul de band Pantera. In de eerste helft van de jaren negentig groeide Pantera uit tot een van de grootste groove metal bands ter wereld. Het derde album van Pantera, ‘Far Beyond Driven’ kwam in 1994 zelfs binnen op de nummer-eenpositie in de Amerikaanse hitlijsten. Pantera werd in 1995 genomineerd voor een Grammy-award voor het nummer ‘I’m broken’ en in 2001 voor ‘Revolution is my name’.

Na het uiteengaan van Pantera vormde Darrell met zijn broer een nieuwe band, Damageplan. Ook werkte hij samen met artiesten als Anthrax, Zakk Wylde en Nickelback.

Op 8 december 2004 werd Dimebag Darrell op 38-jarige leeftijd vermoord tijdens een Damageplan-concert. Eén theorie over de mogelijke oorzaak was dat de dader, Nathan Gale, Darrell vermoord zou hebben omdat hij Darrell verantwoordelijk hield voor het uiteengaan van Pantera. Nadat Gale tijdens het concert Darrell en 3 mensen van zijn roadcrew doodschoot werd hij uiteindelijk zelf doodgeschoten door een politieagent.

Dimebag Darrell was al sinds kind een groot fan van de band Kiss, hierom werd hij begraven in een Kiss-doodskist, en legde gitarist Eddie Van Halen uit respect één van zijn gitaren in de kist.

Dimebag zou vandaag 50 geworden zijn.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ