Sfeer verslag Tattoofest 2016 Nijverdal

Facebookrssmail

Zaterdag 20 augustus stond de alweer negende editie van het Tattoofest in Nijverdal in de planning. Een festival dat is opgericht door Tattoo-artist Gert-Jan Aaltink in 1998. Behalve internationale tattoo artiesten is er op dit festival ruime aandacht voor rock en metal muziek. Wat volgt is een visueel sfeer verslag van onze fotograaf Robin Podde.

Met een binnen en een buiten podium is er in eerste instantie aandacht voor binnenlandse talenten. Zo mochten de Eindhovense progressieve groove metal band Extremities en de talentvolle Enschedese blackened death metal band The Shiva Hypothesis het spits afbijten. Een andere band uit het oosten van het land is Seven Waters, een melodieuze metal band opgericht in 2010. De jonge Tilburgse band Yama brengt een portie stoner en de eveneens Tilburgse metal band Ill Trusted brengt een stevig potje brute metal.

De eerste buitenlandse band is het Belgische Diablo Blvd. met hun stevig rockende geluid. Gevold door de Haagse hardrockers van Mutt Dog County.

Het Franse Limoges is de eerste band buiten de Benelux, op de voet gevolgd door Razende thrashers. Razend heeft net een nieuwe CD uitgebracht met ‘White goat II’.

Onegodless brengt een mengeling van mengeling van metal, rock en blues en deze bandleden zijn geen onbekenden. Muzikanten die een aandeel hebben gehad in bands als: Cynic, Exivious, Textures en Pestilence. Een portie groove metal wordt gebracht door het Nederlandse Skullsuit.

Tattoofest brengt niet alleen muziek, maar je kunt je laten tatoeëren, je een nieuwe piercing laten aanmeten of gewoon even relaxen.

Melodieuze death metal van For I Am King en Purest Of Pain van Nederlandse bodem en de Belgische metal invasie houdt stand met de thrashers van Bliksem.

Het Hilversumse Melodieuze death metal gezelschap Divine Sins en de Symphonische death metal van Mayan maken plaats voor de afsluiter met de brute death metal, het Twentse Ceadere!

Foto’s (C) Robin Podde

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ