Happy birthday Mats Levén

Facebookrssmail

Mats Levén werd geboren op 11 september 1964 in het Zweedse Mölndal en is een zanger. Zijn meest opmerkelijke bands zijn de symfonische metalband Therion en doom metal band Krux en Candlemass.
Mats Levén begon zijn carrière in 1986 met een kleine groep vrienden, in de band Capricorn. Drie jaar later trad hij op met de Zweedse hitmachine Swedish Erotica, en was hij mede verantwoordelijk een album en verschillende singels.

In 1992 kwam Mats Levén bij de Zweedse band Treat waarmee hij ook een album als zanger en een single opnam. In het midden van de jaren 1990 werkte hij samen met Abstrakt Algebra (project band van Candlemass’ bassist en componist Leif Edling) en deed backing vocals voor de band Lion’s Share. Hij sloot zich ook een AC / DC coverband, genaamd AB / CD.

Mats Levén was actief in verschillende projecten en werkte mee aan veel albums. een kleine greep: Yngwie Malmsteen – ‘Facing the Animal’ (1997), met Krux: ‘Krux’ (2002), ‘II, (2006) en ‘He Who Sleeps Amongst The Stars’ (2012), met Therion: ‘Lemuria / Sirius B’ (2004) en ‘Gothic Kabbalah’ (2007). Behalve een korte periode in 2006 is Mats Levén vanaf 2012 de zanger van doom metal band Candlemass, resulterend in de EP ‘Death Thy Lover’ in 2016.

RockMuZine feliciteert Mats Levén met zijn 52ste verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ