Happy birthday Andy LaPlegua

Facebookrssmail

Andy LaPlegua werd geboren op 15 september 1975 in Fredrikstad, Noorwegen en is een muzikant die oorspronkelijk bekend werd als oprichter en zanger van de futurepop band Icon of Coil. LaPlegua kreeg ook bekendheid in de aggrotech en electro-industriële scene als oprichter en lead zanger van Combichrist en Panzer AG.

Combichrist is een EBM/TBM act uit Noorwegen, hoewel de band tegenwoordig in de Verenigde Staten woont. De band valt op door een agressieve kruisbestuiving tussen electronic body music, Techno en Industrial. De muziek heeft een dusdanige clubvriendelijkheid gecombineerd met agressie, dat ze beschouwd kan worden als een opvolger van The Prodigy qua dansvloervriendelijkheid en energie. Combichrist werd in Nederland geleid bij een groter metal publiek na het verzorgen van het voorprogramma voor Rammstein in de GelreDome.

De band besmeurt zich live met verf en bloed, en levert een energieke show. Behalve Andy la Plague maakt ook Shaun Frandsen van de Amerikaanse EBM formatie Glis deel uit van de live band, alsmede drumster Kourtney Klein (ook achter de drums in de huidige line up van Nitzer Ebb) en nog diverse andere leden die af en aan gaan. De band presenteert zich als een met drank, drugs, en seks uit de band springend gezelschap, en leeft een ware rock-‘n-roll lifestyle. Of dit een act is, of een daadwerkelijke levensstijl is niet goed bekend, maar de band heeft wel een reputatie van feestjes bouwen.

RockMuZine feliciteert Andy LaPlegua met zijn 41ste verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ