Happy birthday Michael “Clown” Crahan

Facebookrssmail

Michael Shawn Crahan werd geboren 24 september 1969 in Des Moines, Iowa en is beter bekend onder zijn artiestennaam “Clown”. Michael is een Amerikaanse muzikant, muziek producer en kunstenaar. Hij is vooral bekend als een van de twee percussionisten en mede-oprichter van de Grammy-winnende heavy metal band Slipknot.

In 1993 vormden Michael Crahan en collega-muzikant en bassist Paul Gray (in 2010 overleden) de metal band The Pale Ones op. Michael Crahan bracht Joey Jordison in de band als drummer terwijl Crahan’s inspanningen waren gericht op aangepaste percussie. In 1996 brachten ze het nummer ‘Slipknot’ waarna ook de bandnaam werd verandert in Slipknot en brachten ze hun eerste officiële album uit. De oorspronkelijke zanger werd vervangen door Corey Taylor van een andere lokale band Stone Sour en langzaam aan kreeg de band het huidige gezicht.

Elk van de inmiddels negen bandleden is gemaskerd op het podium en in videoclips. Meestal worden er nieuwe maskers gedragen na elke tournee of na elk nieuw album. Het idee om maskers te dragen, begon bij Shawn, die tijdens een repetitie met een clownsmasker op achter het drumstel zat. De leden kregen zo het idee om het verder uit te werken en individuele maskers te ontwerpen. Als ze hun maskers opzetten “stappen ze in de wereld van Slipknot”.

RockMuZine feliciteert Michael “Clown” Crahan met zijn 47ste verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ