Happy birthday Silenoz

Facebookrssmail

Silenoz werd geboren als Sven Atle Kopperud op 1 maart 1977 in Nannestad en is een Noorse gitarist en een van de oprichters, samen met Shagrath en Tjodalv, van de Noorse symfonische black metal band Dimmu Borgir waarvan hij de voornaamste songwriter. Silenoz is tevens de gitarist voor de death metal “supergroep” Insidious Disease.

Silenoz speelde oorspronkelijk bas, maar hij voelde zich beperkt door de slechts vier snaren op de bas. Hij speelt gitaar sinds 1991. Silenoz zegt dat hij werd geïnspireerd door de gitaristen van Judas Priest, Randy Rhoads en Eddie Van Halen. In zijn woorden “Real gitarist”

Dimmu Borgir werd in 1993 door Shagrath, Silenoz en Tjodalv opgericht. De naam van de band is afgeleid van een groot vulkanisch gebied op IJsland genaamd Dimmuborgir wat donker fort of grimmige stad betekent.

Het geluid van Dimmu Borgir wordt vooral gekenmerkt door de stem (scream) van Shagrath, invloeden van klassieke componisten zoals Richard Wagner en Antonín Dvořák, snelle drums (blastbeats) en agressieve gitaren en de symfonische synthesizer. De nummers ‘Progenies of the great Apocalypse’ en ‘Eradication instincts defined’ zijn zelfs opgenomen in samenwerking met een orkest.

De eerste twee albums waren in het Noors gezongen, maar omdat deze albums zo’n doorslaand succes waren (de single ‘Inn I Evighetens Mørke’ was binnen een week uitverkocht) en veel van de fans geen Noors spraken, werd er na de release van het album ‘Stormblåst’ meer in het Engels gezongen. Er wordt wel nog steeds een klein aantal nummers in het Noors gemaakt.

RockMuZine feliciteert Silenoz met zijn 39ste verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ