Happy birthday Frankie Banali

Facebookrssmail

Frankie Banali werd geboren op 14 november 1951 in Queens, New York en is een Amerikaanse drummer Frankie is bekend als de drummer van o.a. Quiet Riot, Ozzy Osbourne en W.A.S.P. Geboren in New York maar in 1975 verhuisde Frankie Banali naar Los Angeles, waar hij vier jaar drumde met diverse bands, waaronder Steppenwolf met Nick St. Nicholas en Goldy McJohn. In 1980 werkte hij samen met Kevin DuBrow en vormde de band DuBrow en in aanvang met wisselende musici, voordat Frankie zich met gitarist Carlos Cavazo en bassist Chuck Wright. Na Rudy Sarzo Wright verving veranderde DuBrow haar naam in Quiet Riot. Na het ondertekenen met Pasha Records in september 1982 vonden Frankie Banali en de band het grote succes met het album ‘Metal Health’.

Quiet Riot leverde een paar flinke hits af met nummers als ‘Bang Your Head’, ‘Cum On Feel The Noize’, een cover van Slade en ‘Mama Weer All Crazee Now’. Quiet Riot nam in 1984 ‘Condition Critical’ uit. Dit was een zware ontgoocheling want het album verkocht zeer matig. Frankie Banali was met Quiet Riot mede verantwoordelijk voor 10 albums, het laatste ‘Quiet Riot 10’ verscheen in 2014.

Naast Quiet Riot was Frankie betrokken bij projecten van Hughes/Thrall, ‘Hughes/Thrall’ (1982) en met Billy Thorpe, ‘East Of Eden’s Gate’ (1982). Ook met W.A.S.P bracht Frankie Banali 7 albums uit, o.a. ‘The Headless Children’ (1989), ‘The Crimson Idol’ (1992) en ‘Unholy Terror’ (2001).

RockMuZine feliciteert Frankie Banali met zijn 65ste verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ