Happy birthday Aaron Aedy

Facebookrssmail

Aaron Aedy werd geboren op 19 december 1969 in Bridlington, Verenigd Koninkrijk en is sinds de oprichting in 1988 gitarist van de Engelse death/doom-metal Paradise Lost. De band is opgericht in 1988 in Halifax, Engeland en wordt door sommigen worden beschouwd als een van de pioniers van het death-doom genre en van de gothic metal genre. De line-up van Paradise Lost is stabiel te noemen, de band bestaat al jaren uit zanger Nick Holmes, gitaristen Greg Mackintosh en Aaron Aedy en bassist Steve Edmondson. Holmes en Mackintosh zijn de belangrijkste componisten, bijna alle nummers van de band zijn geschreven door beide heren. Gedurende de jaren heeft de band alleen veranderd drummers.

Muzikaal heeft Paradise lost wel wat veranderingen gekend, het eerste werk was rauw, ongepolijst en werd moeiteloos verteerd door de metalfans. De progressie van de band zorgde voor een meer “mainstream” geluid dat niet overal even lekker viel. Het laatste werk van Paradise Lost, ‘The Plague Within’, keert weer iets terug naar de oorsprong, “Good Old Nick” brengt weer iets van zijn fameuze grunts.

RockMuZine feliciteert Aaron Aedy met zijn 47ste verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ