CD van de Week: Fight the Fight – Fight the Fight

Facebookrssmail

Het Noorse Fight the Fight brengt in januari 2017 hun debuut album ‘Fight the Fight’ uit. De groep bestaat uit twintigers die als jeugdvrienden bij elkaar zijn gekomen als band. Het debuut moet een reflectie zijn van hun ambitie en hun visie delen van wat er nog zal komen. De opening van het album is in ieder geval indrukwekkend.

Het nummer ‘Fight the Fight’ beukt erin. Met zeer agressieve vocalen van zanger Lars Vegas wordt de aandacht direct getrokken. De tempo wisselingen en het ietwat rustiger reffrein maken het een boeiend geheel. Ook de 2e zanglijn die uit toffe grunts bestaat passen goed binnen het geheel. Het einde is verassend en leuk gedaan. Het daarop volgende nummer, ‘The Edge’, begint rustiger en met een gitaarsolo die daadwerkelijk door “The Edge” himself ingespeeld zou kunnen zijn. Gelukkig trekt het geheel goed open en vormt er zich een toffe rock plaat, waar de samenzang een sterke bijdrage levert aan het geheel. ‘Perfect Combination’ blijkt inderdaad een perfectie combinatie te zijn van agressie in het spel en gruntende vocalen. Het is een van de sterkere nummers op het album. Het heeft een goede groove en het reffrein past tof in het geheel ondanks dat dit een stuk minder rauw overkomt. Ook drummer Detyler treed meer op de voorgrond met toffe breaks en solo’s.

In ‘This is War’ gaat in de intro het tempo een stuk naar beneden. Dit is een meer toegankelijk rock nummer wat absoluut meer geschikt is voor het groter publiek. Het doet een beetje denken aan Linkin Park op hun eerste album. In de break is er weer een hoofdrol weggelegd voor de drums, aangevuld met subtiel gitaarspel en gebruik van effecten. De agressie komt weer terug met ‘My Emperor’ wat per definitie het pit nummer bij uitstek is. De woede knalt er van af, met sterke grunts en dreigende gitaren. Er wordt afgesloten met ‘Patiënt Zero’ wat een spannende opbouw kent in de opening. Dit wordt opgevolgt door sterke metal riffs met een lekker up tempo ritme. Dit nummer heeft meer black metal invloeden dit hoor je terug in het gebruik van de vocalen, maar ook in het blasten van de drums en de dreigende ritmes van de gitaren. Hoewel het diversiteit brengt lijkt het reffrein er moeilijk in te passen en daarmee is het zeker niet het beste nummer van het album.

De heren van stellen zeker niet teleur met dit debuut album. Als dit een visie is van wat er nog gaat komen, dan mogen we nog veel van deze band verwachten. Het gebruik in diversiteit van stijlen maakt het intressant en spannend. Het eerste nummer ‘Fight the Fight’ is het sterkste nummer van het album en heeft een zekere grip waardoor je als luisteraar de rest wilt horen. Voor de metalcore fans maar ook voor nu metal fans is dit een aanrader.

(80/100, Indie Recordings)

Tracklist:
• Fight the Fight
• The Edge
• The Other Side
• Perfect Combination
• Addictions
• This is War
• My Emperor
• Patient Zero

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ