White Light Cemetery – Careful What You Wish For

Facebookrssmail

De band White Light Cemetery bestaat sinds 2008 en heeft tot nu toe 1 EP en 1 Album gemaakt en per 13 januari zal hun tweede volledige album het levenslicht zien en de titel ‘Careful What You Wish For meekrijgen’. Wat direct opvalt bij het horen van het eerste nummer van de plaat is dat de bandleden goed geluisterd hebben naar bands als Black Sabbath, Lynyrd Skynyrd en Grunge bands als Stone Temple Pilots. De zanger heeft zelfs wat weg van Scott Weiland (R.I.P) van laatst genoemde grunge band.
De bandleden vinden zichzelf een bluesy, rock, southern metal band. Ik wil er een schepje bovenop doen en zeggen dat het een Bluesy-Grungy-Stoner-Southern Rockband is. Wanneer je de plaat beluisterd zal je het met mij eens zijn hierover.

Het album opent lekker met de ijzersterke Grungerocker ‘Misery Loves Company’ en zet hiermee meteen de stempel op de rest van de plaat. Lekker logge en slepende gitaar riffs in combinatie met de ruige en rauwe stem van zanger Shea Bearden. ‘Looking Out (For Number One)’ is met 6:17 het op een na langste nummer van de plaat en is een lekkere slepende sludgerocker met een mooi ingetogen middenstuk. Met het nummer ‘For A Dime’ laat de band horen dat ze ook een southern bluesrock band kunnen zijn ala Black Stone Cherry en Lynyrd Skynyrd. Hierin komt ook het prettige stemgeluid van Shea goed naar voren.
Het nummer ‘Quit Work, Make Music’ is een lekker commercieel nummer wat een mooie singel zou kunnen worden.

Kortste nummer van de plaat is ‘Better Days’ (2:54) met hierin een heerlijke slepende riff van gitarist Ryan Robin. Luisterend naar het album zou je kunnen zeggen dat de band een hele lekkere muzikale cocktail heeft gemaakt van Lynyrd Skynyrd, Black Sabbath, Led Zeppelin en Deep Purple. Ze grijpen terug naar de ‘70’s wat zoveel bands doen en wat helemaal niet verkeerd is want zeg nou zelf…….Toen werd er tenminste nog goede muziek gemaakt. Deze band is een hele mooie aanwinst voor Ripple Music en past goed in hun stal. Benieuwd of de band de kans krijgt zich te kunnen laten zien en horen op de festivals in Europa aankomend seizoen.

Wat wel jammer is….De plaat duurt slechts 39 minuten en telt 8 nummers. Lekker old school of niet? Van mij hadden er nog wel 2 bij gemogen om minimaal boven de 45 minuten uit te komen.

White Light Cemetery is:
Shea Bearden – Vox/Twanger (vocals)
Thomas Colley – Angry Tubthumper (Drums)
Tara Miller – 4 String Rivet Rattler (Bass)
Ryan Robin “Cletus” – Wah Pedal/Cheap Beer Thief (Guitars)

Naast eerder genoemde bands..Hou je van Clutch, Crowbar, Band Of Horses, Monster Truck, Corrosion Of Conformity etc. check dan ook zeker deze plaat eens uit!

(80/100, Ripple Music)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ