Happy birthday Michael Kiske

Facebookrssmail

Michael Kiske is geboren in Hamburg, Duitsland op 24 januari 1968 en is een zanger die vooral bekend is geworden door zijn werk bij de power metal band Helloween van 1987 tot 1993. Voordat Michael Kiske bij Helloween kwam, had hij een demo opgenomen met het eveneens Duitse Ill Prophecy. Michael werd door Helloween aangenomen als vervanger van Kai Hansen, die de combinatie van zang en gitaar te zwaar vond.

Op 16 augustus 1996, drie jaar na zijn afscheid bij Helloween, bracht Michael Kiske een soloalbum uit, ‘Instant Clarity’. Hierop waren gastbijdragen te horen van de gitaristen Kai Hansen (ex-Helloween) en Adrian Smith (Iron Maiden). Zijn volgende album verscheen in 1999 in Korea en Japan en in 2001 in Europa. Hoewel de zanger beide albums schaart onder de categorie pop, herbergen ze eigenlijk een variëteit aan stijlen. In 2003 vormde Michael Kiske de band Supared. Hiermee richtte Michael zich vooral op de rockmuziek. In 2005 maakte Michael Kiske deel uit van het Place Vendome project op het Italiaanse label Frontiers Records. Deze gelegenheidsband wordt wel vergeleken met bands als Foreigner en Journey. In 2006 bracht hij weer een soloalbum uit, ‘Kiske’. Op dit album zijn de hardrock- en metalinvloeden nog verder verdwenen.

Begin 2010 begon Kiske samen met Amanda Somerville aan de opnames voor een duet-album. Dit verscheen in het najaar van 2010 onder de naam Kiske/Somerville. In 2015 verscheen een tweede album van dit gelegenheidsduo. Sinds 1995 is Michael Kiske een veelgevraagde zanger voor gastoptredens bij diverse bands en projecten, vooral bij Avantasia. In 2008 kwam er van Michael Kiske een akoetisch album uit met oudere nummers, van voornamelijk Helloween en ook andere nummers. In 2012 kwam het debuutalbum van Unisonic uit, waar zowel de eerste zanger van Helloween (Kai Hansen) als Michael Kiske zelf de bandleden zijn.

RockMuZine feliciteert Michael Kiske met zijn 49ste verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ