Patria – Magna Adversia

Facebookrssmail

Patria is een black metal band uit Brazilië opgericht in 2008. De debuutplaat, ‘Hymns of Victory and Death’ verscheen in 2009 via een klein Russisch label en na een uitstapjes in Frankrijk en Noorwegen komt de band voor de zesde full-length, ‘Magna Adversia’, uit bij het Nederlandse Soulseller Records. De studio opnames voor de albums wordt gedaan door een duo; multi-instrumentalist Mantus (gitaar, bas en drums) en zanger Triumphsword. Live worden de heren bijgestaan door een drietal muzikanten.

Het album opent met het nummer ‘Infidels’, Een lekker up-tempo nummer met smerige vocalen die nets iets te ver op de achtergrond klinken. Muzikaal zit het nummer goed in elkaar met lekkere breaks en tempowisselingen en repeterende gitaar riffs. ‘Heartless’ is misschien wel één van de hardste nummers, startend in een stevig tempo en strakke blastbeats in de rustigere stukken maken dit tot een heerlijk nummer waarbij de gelijkenis met Marduk toepasselijk is.

Na het beluisteren van de mid-tempo nummers ‘A Two Way Path’ en ‘Communion’ wordt duidelijk dat de kracht van deze band vooral bij de snellere nummers ligt en dat de Patria geen gebruik moet maken van keyboards zoals in het nummer ‘Now I Bleed’. De snelle stukken in dit nummer zijn sterk, het gebruik van toesten is ronduit storend. ‘Porcelain Idols’ is dan weer een fijn nummer met lekkere up-tempo stukken en smerig trage tussenstukken. Sluistuk en titelnummer ‘Magna Adversia’ heeft eigenlijk geen plaats op deze plaat en voegt werkelijk niets toe.

De zesde plaat van Patria, ‘Magna Adversia’, kent een sterke opening, een matig tussenstuk en sluit weer af zoals het begon, hard en bruut, dit wanneer we het titelnummer buiten beschouwing laten.

(65/100, Soulseller Records)

Tracklist:
1. Infidels
2. Axis
3. Heartless
4. A Two Way Path
5. Communion
6. Now I Bleed
7. Arsonist
8. The Oath
9. Porcelain Idols
10. Magna Adversia

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ