Förgjord – Uhripuu

Facebookrssmail

Förgjord is een black metal band uit het Finse Pieksämäki. De band is oorspronkelijk opgericht in 1995 onder de naam Brightness of Darkness maar veranderde de naam naar Winterflesh, naar Iceage om uiteindelijk in 1999 uit te komen bij de huidige naam Förgjord. De band bracht de debuutplaat, ‘Ajasta ikuisuuteen’ uit in 2008, gevold door de tweede langspeler ‘Sielunvihollinen’ in 2012. Op 10 maart verschijnt het derde product van de het Finse drietal via Werewolf Records, de plaat luisterd naar de naam ‘Uhripuu’.

Förgjord brengt een een portie rauwe black metal waarbij incidenteel de vergelijking met het compromisloze werk van Marduk opduikt, getuige opener en titelsong ‘Uhripuu’. Niet dat je Förgjord kan en mag vergelijken met Marduk, het kwaliteit verschil is daarvoor simpelweg te groot. Hoewel de line-up van de band ietwat onduidelijk is, is wel duidelijk dat Prokrustes Thanatos verantwoordelijk is voor de bruut smerige vocalen welke perfect passen in de muziek die het gezelschap brengt. Prokrustes Thanatos staat ook te boek als drummer, terwijl ook Blk de drums voor zijn/haar rekening schijnt te nemen. Gitaar en bas komen verdienstelijk op rekening van Valgrinder.

Met teksten in de moerstaal, welke traditioneel het Satanisme verheerlijken, staan er best wat leuke gevarieerde nummers op deze plaat. ‘Vahvempi kuin koskaan’ of ‘Kiviseen syleilyyn’ zijn nummers die zowel lekker bruut aanhoren en ook de nodige variatie kennen.

Förgjord heeft met ‘Uhripuu’ een niet onverdienstelijke plaat gebracht, origineel is het allemaal niet maar het schijfje kent zeker nummers die de middelmaat opstijgen.

(75/100, Werewolf Records)

Tracklist:
1. Johdanto
2. Uhripuu
3. Kuolleiden yö
4. Täyttymys
5. Vahvempi kuin koskaan
6. Nälkämaan laulu
7. Kiviseen syleilyyn
8. Tie, totuus ja kuolema
9. Ovat korpit pois lentäneet

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ