Happy birthday Ryan Peake

Facebookrssmail

Ryan Peake, geboren op 1 maart 1973, is de lead guitarist, songwriter en achtergrondzanger van de Canadese rock band Nickelback. Ryan is al sinds de oprichting in 1995 in de band en is met zijn vocalen in o.a. in de Nickelback nummers “Savin’ Me”, “Hollywood” and “Gotta Be Somebody” bepalend geweest. Ook live neemt Ryan de “lead vocals” waar in verschillende cover nummers die de Canadese heren live brengen zoals: “Saturday Night’s Alright for Fighting”, “Use Somebody”, en “Super Bon Bon”. Ryan Peake credits voor het (mede) schrijven van verschillende Nickelback nummers als “Someday”, “Savin’ Me”, “Miss You”, and “Edge Of a Revolution”.

Ryan Peake groeide op met degelijke metal muziek en luisterde naar bands als Anthrax, Megadeth, en Metallica als zijn vroege favorieten. Later kreeg hij interesse in de Canadese country rock group Blue Rodeo.

Nickelback is een van de meest succesvolle Canadese bands, met meer dan 50 miljoen verkochte albums wereldwijd. Het is na The Beatles de best verkopende buitenlandse act in de Verenigde Staten in de jaren 2000. Volgens het tijdschrift Billboard is Nickelback de beste rockband van het afgelopen decennium. De band staat echter ook bekend als de meest gehate band ter wereld, en in 2013 verkozen lezers van het muziekblad Rolling Stone de band tot de op een na slechtste band uit de jaren 90.

Ryan Peake wordt vandaag 44.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ