Happy birthday Billy Gould

Facebookrssmail

William David Gould werd geboren 24 april 1963 in Los Angeles, Californië en is een Amerikaanse muzikant en producent. Hij is best bekend als Billy Gould en als de bassist van Faith No More. Billy Gould begon de bas te spelen terwijl hij op de Loyola High School in Los Angeles zat en richtte zijn eerste bandje op met de toekomstige Faith No More keyboard speler Roddy Bottum. Zijn eerste band in deze vroege jaren kreeg de naam The Animated, en de stijl is het best te beschrijven als new wave.

In het begin van de jaren tachtig verhuisde hij naar San Francisco om zijn studie te beginnen en raakte hij betrokken bij diverse underground bands. Op dit moment ontmoette hij drummer Mike Bordin en gitarist Jim Martin. Kort daarna startte Billy Gould een band met Bordin, keyboardist Wade Worthington (snel vervangen door Roddy Bottum) en gitarist / vocalist Mike ‘The Man’ Morris genaamd Faith No Man, die uiteindelijk Faith No More werd toen Morris uit de band was.

In het midden van de jaren negentig begon Billy Gould als producent en in 1997 creëerde hij samen met Faith No More het album ‘Album of the Year’ met de voormalige Swans drummer Roli Mosimann. Sindsdien is hij CEO van Koolarrow Records geworden en gewerkt aan diverse projecten als producent of gastmuzikant. In 1998 hield Faith No More op te bestaan om vervolgens in 2009 de handschoen weer op te pakken.

RockMuZine feliciteert Billy Gould met zijn 54ste verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ