Happy birthday Jake Jackson

Facebookrssmail

Chris Aubrey Shiflett werd geboren in Santa Barbara, Californië op 6 mei 1971 en is ook bekend als Jake Jackson, de gitarist van de rockband Foo Fighters, z’n eigen band Jackson United en van de punk-coverband Me First and the Gimme Gimmes.

Shiflett begon zijn muzikale carrière bij Lost Kittenz, waarna hij enige tijd bij 22 Jacks speelde. In 1995 werd hij gitarist van de punkband No Use for a Name, waarmee hij de albums ‘Making Friends’ (1997) en ‘More Betterness’ (1999) opnam. Twee weken voor de tour ter promotie van ‘More Betterness’ begon deed hij auditie bij de Foo Fighters, waar hij werd aangenomen. In eerste instantie werd Chris Shiflett alleen aangenomen voor liveoptredens maar uiteindelijk is hij een vast lid van de band geworden. Hij speelt mee op ‘One by One’ (2002), ‘In Your Honor’ (2005), ‘Echoes, Silence, Patience & Grace’ (2007), ‘Wasting Light’ (2011) en ‘Sonic Highways’ uit 2014.

In 2010 verscheen een album van ‘Shiflett’ en zijn groep de Dead Peasants, genaamd Chris Shiflett & The Dead Peasants. Dit album werd in de winter van 2009 opgenomen in de studio van de Foo Fighters. Het nummer ‘Get Along’ werd als eerste single uitgebracht.

RockMuZine feliciteert Jake met zijn 46ste verjaardag

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ