Happy birthday Chris Ballew

Facebookrssmail

Christopher “Chris” Ballew werd geboren op 28 mei 1965 en is een Amerikaanse muzikant vooral bekend als leadzanger en bas gitarist van de alternatieve rock groep The Presidents of the United States of America. Hij treedt ook als de kinderen kunstenaar onder de pseudoniem Caspar Babypants .

Chris Ballew is opgegroeid in Seattle en volgde de midden-en middelbare school ‘The Bush School’ waar hij David Dederer ontmoette met wie hij vele jaren later de band vorm The Presidents of the United States of America zou oprichten. In de late jaren 1980 en begin jaren ’90 woonde Chris Ballew in Boston, waar hij speelde als een straatmuzikant in een duo genaamd Egg met Phil Franklin (later van Caroliner Rainbow en Sunburned Hand of the Man). Veel van de songs van Ballew met Egg zou worden bekende Presidents nummers worden, met name ‘Naked and Famous’.

Met de The Presidents of the United States of America was Chris verantwoordelijk voor vijf albums: ‘The Presidents of the United States of America’ (1995), ‘II’ (1996), ‘Freaked Out and Small’ (2000), ‘Love Everybody’ (2004), ‘These Are the Good Times People’ (2008) en het last album uit 2014 ‘Kudos to You!’.

RockMuZine feliciteert Chris Ballew met zijn 52ste verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ