Happy birthday Robb Flynn

Facebookrssmail

Robert “Robb” Flynn werd geboren in Oakland op 19 juli 1967 en is de zanger en gitarist van de Amerikaanse metal band Machine Head. Flynn werd geboren onder de naam Lawrence Mathew Cardine en werd op zesjarige leeftijd geadopteerd, de naam Robert Flynn komt van zijn adoptieouders. De krachtige en veelzijdige zang van Flynn bepaalt voor een belangrijk deel de identiteit van de band Machine Head.

Flynn speelde van 1985 tot 1987 in de thrash metal band Forbidden Evil, maar vertrok voordat een album uitkwam en voegde zich bij de rivaliserende thrash metal band Vio-lence, waar ook de huidige gitarist van Machine Head, Phil Demmel, in zat.

In 1992 richtte hij samen met de inmiddels ontslagen bassist Adam Duce de metal band Machine Head op. Het debuutalbum ‘Burn My Eyes’ was een groot succes en ‘Davidian’, de eerste single van dat album, geldt als één van de grootste metalklassiekers uit de jaren negentig. Het album bracht ze over heel de wereld, als voorprogramma van Slayer, die ze persoonlijk hadden gekozen als voorprogramma tijdens hun “World Intervention tour”. Inmiddels heeft hij met Machine Head 8 studio albums opgenomen. Het laatste wapenfeit, ‘Bloodstone and Diamonds’, dateert uit 2014.

RockMuZine feliciteert Robb Flynn met zijn 50ste verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ