Happy birthday Rex Brown

Facebookrssmail

Rex Robert Brown werd geboren op 27 juli 1964 in Graham, Texas en is een Amerikaanse muzikant en schrijver, die vooral bekend is als de bassist van de metal band Pantera. Hij is een voormalig lid van Down (2001-2011) en is momenteel de bassist van de band Kill Devil Hill.

Rex Brown is tevens de auteur van het boek met de titel ‘Official Truth 101 Proof’, dat werd uitgebracht in april 2013. Het boek gaat over Pantera’s formatie, carrière, en de uiteindelijke break-up.

Rex trad toe tot Pantera in 1982 met zijn klasgenoot van de middelbare school, drummer Vinnie Paul, gitarist Dimebag Darrell (toen bekend als Diamond Darrell), en zanger Terry Glaze. In 1987 werd Terry Glaze vervangen voor Phil Anselmo.De platen die volgeden zorgde voor een ongekende populariteit van Pantera en ‘Cowboys From Hell’ zorgde voor de definitieve doorbraak. In 1992 kwam het nog agressievere ‘Vulgar Display of Power’ uit, volgens velen een ware mijlpaal in de geschiedenis van de metal. Het derde album van Pantera, ‘Far Beyond Driven’, kwam in 1994 binnen op de nummer 1 positie in de Amerikaanse hitlijsten en de band werd in 1995 genomineerd voor een Grammy Award voor het nummer ‘I’m broken’. Pantera bracht nog twee studioalbums uit (‘The Great Southern Trendkill’ en ‘Reinventing The Steel’), maar het was duidelijk dat de band door allerlei redenen (drank, drugs, interne ruzie’s) over zijn top heen was.

Darrell Abbott en diens broer Vinnie Abbott richtten vervolgens de band Damageplan op, die redelijk wat succes kende. Aan dit verhaal kwam op 8 december 2004 echter een einde toen een gestoorde Panterafan (de 25-jarige Nathan Gale) Darrell Abbott en drie andere omstanders tijdens een optreden in Columbus (Ohio) doodschoot.

RockMuZine feliciteert Rex Brown met zijn 53ste verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ