Venom Inc. – Avé

Facebookrssmail

Venom Inc. is in 2015 ontstaan uit M-pire of Evil met oud Venom gitarist Mantas en Tony “Demolition Man” Dolan in de gelederen. Initiator achter dit initiatief is de organisatie van het Keep It True festival. Het verzoek was om op de 2015 editie de Venom nummers te laten drummen met oud Venom drummer Abaddon achter de drumkit. Omdat Mantas en Abaddon elkaar al zo’n 20 jaar niet hadden gesproken wierp Tony Dolan zich op als lijmende factor. Abaddon zei onmiddellijk “ja” op het aanbod, Mantas had wat meer overredingskracht nodig en zei uiteindelijk ook “ja”. Inmiddels heeft de band verschillende shows in deze samenstelling gedaan en tekende de band een platen deal bij Nuclear Blast, het resultaat is dat na de demo single ‘Dein Fleisch’ vandaag, op 11 augustus het eerste album ‘Avé’ verschijnt.

Het eerste nummer opent met het ‘Avé Maria’ waarna een duistere stem het nummer verder inleidt. ‘Avé Satanas’ is een heerlijk traag nummer met sterke vocalen van de “Demolition Man” en het is fijn om het lompe drumwerk van Abaddon weer eens te mogen horen. Mantas doet zijn solo’s en alles komt samen en maken de opener tot dat mijn nieuwsgierigheid meer dan opwekt. ‘Forged in Hell’ opent met een typische Venom riff zoals alleen Mantas deze kan schrijven en ook hier word ik niet teleurgesteld.

Trage nummers worden afgewisseld met lekkere speed metal nummers als bijvoorbeeld ‘Metal We Bleed’, ‘Time to Die’ of ‘The Evil Dead’ waar de muziek wat weg heeft van Venom in de ‘Prime Evil’ periode. Is alles wat voorbij goed? Nee, dat niet een nummer als ‘Dein Fleisch’ had de band beter kunnen laten liggen, heeft iets van “Venom meets Rammstein” en past absoluut niet tussen het andere materiaal. Gelukkig zijn er niet te veel van dit soort nummers hoewel Vemon Inc wel wat experimenteert met stijlen. Een nummers als ‘War’ is hiervan een goed voorbeeld en klinkt aantrekkelijk. ‘I Kneel to No God’ en afsluiter ‘Black N Roll’ zijn lekker in het gehoor liggende nummers en zorgen voor een heerlijke afsluiting van het album.

Venom Inc. heeft met ‘Avé’ een heerlijk album uitgebracht. Tony Dolan brult als vanouds, Mantas blijft een geweldige gitarist in het genre en Abaddon ramt de nummers als vanouds aan elkaar. Een aanrader!

(85/100, Nuclear Blast)

Tracklist:
1. Avé Satanas 08:33
2. Forged in Hell 04:59
3. Metal We Bleed 05:17
4. Dein Fleisch 07:11
5. Blood Stained 05:22
6. Time to Die 04:06
7. The Evil Dead 04:18
8. Preacher Man 06:37
9. War 04:30
10. I Kneel to No God 06:19
11. Black N Roll 04:45

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ